Kajak-kenu: A bizalom elveszett - Dombi a szakításról

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 12:14
Amint arról korábban már beszámoltunk: külön utakon folytatja a pályafutását Dombi Rudolf és Kökény Roland. Olimpiai bajnok kajakpárosunk tagjai a nem túl jól sikerült szegedi világkupa, valamint a gyengén sikerült válogatót követően döntöttek a váltás mellett. Az egység sztrókja, Dombi Rudolf a Nemzeti Sportnak elmondta: igazából még egymással sem beszélték meg, hogy az útjaik elválnak.

 

 

„Nagyon úgy tűnik, hogy elváltak az útjaink Kökény Rolanddal, bár konkrétan még nem beszéltünk erről – mondta az olimpiai bajnok Dombi Rudolf a Nemzeti Sportnak. Pénteken a feladott K–2 1000 méter után váltottunk pár mondatot egymással, én elmondtam, hogy bekötöttem a végén, és ez nem lett volna, ha a rajtban nem kell őt húznom, ő pedig úgy érezte, én nem hajtottam eléggé. Ennyi. Majd beült a kocsijába a feleségével, és el is mentek Szegedről.”

Dombi 500 m-en és 200 m-en már azzal a Boros Gergellyel állt ki a válogatóra, akivel a szegedi vk-n 500 m-en második lett. Ez a pozíció jutott nekik a válogatón is, a sprinttávon pedig harmadikok lettek. Sokan úgy vélik, hogy ez az új kapcsolat okozta a gondot a régiben.

„Rolandék szerint igen, szerintem a problémáink mélyebben gyökereznek, távolabbról fakadnak. Nem akarok részletekbe belemenni, de a felkészülésünk már nem olyan volt, mint régen, más dolgok lettek fontosak számára, amit meg is értek, csak sajnálom, hogy ez kimondva-kimondatlanul befolyásolta a közös munkánkat. Végig éreztem, hogy ez már nem ugyanaz, mégis úgy döntöttem, kitartok mellette, vele viszem végig az idényt, és míg Boros Gerivel heti egyszer edzettünk együtt, Rolival továbbra is ugyanúgy dolgoztunk, mint korábban. A bizalom azonban valahol elveszett.”

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK, AMELYBEN ELMONDJA VÉLEMÉNYÉT KÖKÉNY ROLAND EDZŐJE, KISS ISTVÁN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik