Egy hajóban Vajda Attila és Kozmann György

Vágólapra másolva!
2010.08.07. 12:44
null
A kétszeres olimpiai bronzérmes Kozmann György szövetségi kapitányként 50-60 fős válogatott kerettel dolgozik (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Augusztus 27. és 29. között a szegedi Maty-éren rendezik meg az MKB sárkányhajó-világbajnokságot. A budapesti Robinson étteremben megtartott sajtótájékoztatón igazi kulisszatitkokat tudhattak meg az újságírók a sportágról.

A gyorsasági kenut már csak a partról szemléli szívesen, mégis még mindig remek formában van Kozmann György. Kétszeres olimpiai bronzérmesünk pénteken ezt meg is mutatta nekünk, hiszen gyerekek társaságában sárkányhajóba pattant a Városligeti csónakázó-tavon, ahol a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egy játékos versennyel próbálta felhívni az újságírók, a média figyelmét a sárkányhajó szépségeire, no és az augusztus 27. és 29. között a Szegeden megrendezésre kerülő MKB sárkányhajó világbajnokságra.

A VILÁGBAJNOKSÁGRA 32 SWIFT HAJÓT BIZTOSÍT A KAJAK.HU

Az MKB sárkányhajó-világbajnokság hivatalos hajószállítója a Swift International Limited 19 darab 20 személyes és 13 darab 10 személyes prémium minőségű Swift típusú sárkányhajót biztosít a világbajnokságon résztvevő sportolók számára, a vb-n ezek felhasználásával kerül sor a futamok lebonyolítására.

A hajók a verseny után kedvezményes áron megvásárolhatóak a Swift hivatalos magyarországi forgalmazójánál, a Kajak.hu Kft.-nél.

Web: www.kajak.hu

Amelyre természetesen Kozmann György szövetségi kapitány vezetésével a magyar sárkányhajó válogatott is gőzerővel készül – jelenleg Fadd-Domboriban.

„Jónak mondható felkészülési szakasz áll mögöttünk, ám a munka nagy része még csak most következik – árulta el Kozmann György a sajtótájékoztatón. – A sárkányhajó válogatotthoz tartozó, ám a poznani síkvízi világbajnokságon induló versenyzők nélkül jelenleg is zajlik egy felkészülési tábor Fadd-Domboriban, amelyet csapatunk egyik alapembere, Csabai Edvin szervezett meg. Úgy ötven-hatvan ember edz együtt a csapatvezető Reményi Péter irányításával és mindannyian úgy ítéljük meg, hogy nagyon jól haladunk a munkával. Bízom benne, hogy poznani gyorsasági világbajnokságon résztvevő versenyzőkkel, mint például Vajda Attilával, Kovács Gergellyel, Végh Attilával, Korisánszky Péterrel, Marschalkó Alexandrával kiegészülve komoly eredményeket tudunk majd elérni a világbajnokságon."

Augusztus 27. és 29. között tehát ismét a Maty-érre figyel majd a vízivilág. A kajak-kenu sport Mekkájának számító helyszínen több mint háromezer versenyző veszi majd birtokba a sárkányfejjel díszített hajókat.

„Hogy miért tartottam fantasztikusnak ezt a sportágat? Mert a legkülönbözőbb korosztályok tudnak egy hajóba ülni és tökéletes eszköz arra, hogy szélesítse sportágunk bázisát – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Ezen a világbajnokságon több mint ezer külföldi versenyző szerepel majd, és a nyár során az országot bejáró sárkányhajó Roadshow-nak köszönhetően önkormányzati, vállalati, céges, valamint médiacsapatok is beülnek majd a hajókba, hogy megvívják csatájukat a világbajnokság amatőr döntőjében. Összességében több mint háromezer versenyző szerepel majd ezen a hétvégén a Maty-éren, vagyis újabb hatalmas rendezvény előtt állunk, amelyet a tőlünk megszokott színvonalon igyekszünk majd lebonyolítani."

Nem véletlenül. Augusztus végén a szervezők afféle főpróbát tarthatnak majd a 2011-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, amelynek rendezési jogát nemrégiben Szeged nyerte el a rossz választásnak bizonyult franciaországi Vichytől. A jövő évi viadal a sportág történetének legnagyobb világbajnoksága lesz, amelyen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, no és versenyzőink is szeretnék a legjobb formájukat hozni.

„A párom testvérének az esküvője miatt sajnos nem tudok ott lenni az MKB sárkányhajó világbajnokságon, hiszen ezekben a napokban Kanadában leszünk, de biztos vagyok benne, hogy a 2006-os szegedi világbajnokságon, no és a világkupákon átélt nagyszerű hangulat, atmoszféra fogadja majd a versenyzőket. Szegeden versenyezni semmihez sem hasonlítható élmény, így aki ott lesz a világbajnokságon nem fog csalódni. Én pedig bepótolom majd ezeket az érzéseket, élményeket a 2011-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságon" – mondta a női négyes tagjaként a poznani világbajnokságra készülő Benedek Dalma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik