Winter Classic: „Szinte olyan, mint az Oscar-gála!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.29. 11:12
December 28. és 30. között kerül sor a Roland Divatház Winter Classic elnevezésű jégkoronggálára, melynek keretein belül többek között két Mol Liga- és két EBEL-találkozót rendeznek a Városligeti Műjégpályán. Az eseményről Ancsin János, az Újpest jégkorongszakosztályának szakmai igazgatója beszélt bővebben.

Két EBEL- és két Mol Liga-mérkőzés, női és utánpótlás összecsapások – klub és válogatott szinten egyaránt. Mindez illusztris környezetben, a 90 éves Városligeti Műjégpályán, a szabad ég alatt. Három éve volt erre utoljára lehetőség, a legtöbb fiatal játékos még nem is játszott nyitott pályán soha. Ráadásul ez alkalommal szurkolói villamos is hirdeti, hogy mi készül a város szívében.

Ancsin János, az Újpest jégkorongszakosztályának szakmai igazgatója arról beszélt, mennyire új lesz ez az élmény a klub játékosainak. A szakember úgy emlékszik vissza: Szikorcsin Lászlón és Benk Andráson kívül más nem játszott a csapatból szabad ég alatt.

„Nagyon várják a srácok, örülnek a lehetőségnek. Kíváncsiak, hogy régen mi, a nagy öregek hogyan tudtunk nyitott pályán játszani – mondta Ancsin János, az UTE egykori legendás játékosa. – Azért reméljük, hogy nem fog szakadni a hó, hiszen akkor abbamarad a mérkőzés, de az biztos, hogy egy életre szóló élmény lesz mindenkinek. Arról nem is beszélve, hogy lesz kint három-négyezer szurkoló, és vannak a gárdában olyanok, akik ekkora közönség előtt még életükben nem játszottak.”

Valódi ünnep lesz, buli a jégen, buli a közönségnek, és mégis fontos mérkőzés, kemény küzdelem, hiszen az eredmény számít – különösen az Újpestnek: kötelező a három pont a Csíkszereda ellen.

„Mindenképpen úgy szeretnénk játszani, ahogy eddig, fegyelmezetten és még jobb helyzetkihasználással. Sajnos van egy-két sérültünk, de mindenképpen nyerni szeretnénk, attól függetlenül, hogy a Winter Classic jó szórakozás lesz – elemezte a helyzetet a játékosként nyolc bajnoki címig jutó tréner. – Nem mondtunk le arról, hogy az első két hely valamelyikét elcsípjük a tabellán, hiszen ez fontos a rájátszás szempontjából. Nem biztos, hogy ez csak a Csíkszereda elleni mérkőzésen fog múlni, de szükségünk van a három pontra.”

Ancsin János úgy véli, sok nézőt fog vonzani az esemény, és nem csak Újpest és Csíkszereda-rajongók látogatnak majd ki a 29-én délután négy órakor kezdődő mérkőzésre – amely egyébként rendkívül családbarát időpont.

„A két ünnep között otthon unatkoznak az emberek. Itt a lehetőség levegőre menni! Szerintem sok olyan ember ki fog látogatni, aki amúgy csak egyszer-egyszer jár ki nagy klubok – például a Ferencváros vagy az Újpest – meccseire. Csíkszeredai szurkolók is érkeznek, igazi koncerthangulatra számítunk, ezért is éri meg igazán kijönni. Remélem, mindenki tudja, hogy ez egy hokiünnep Magyarországon. Szinte olyan, mint egy Oscar-gála: azt hiszem, olyanok is kíváncsiak lesznek rá, akik egyébként nem járnak hokira” – zárta szavait Ancsin.

És hogy mi vár még a szurkolókra? A hangulatot Bűdi Szilárd, a Rádió Rock műsorvezetője, és Hetthéssy Zoltán, a Sport Klub kommentátora garantálja, a szünetekben pedig magyar műkorcsolyázók gyönyörködtetik produkcióikkal a nézőket.

A KARÁCSONYI HOKI BULI – WINTER CLASSIC A VÁROSLIGETBEN PROGRAMJA
2016. december 29., csütörtök
11.45–14.45: mini torna (U10)
kiürítés
16.00–18.30: UTE–SC Csíkszereda (MOL Liga)
kiürítés
20.00–22.30: MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2016. december 30., péntek
9.00–11.30: UTE–Ferencvárosi TC (U14)
12.30–15.00: Magyarország–Szlovákia (U15 női válogatott)
16.00–18.30: Magyarország–Szlovákia (U25 válogatott)
kiürítés
20.00–22.30: Fehérvár AV19–Klagenfurt (EBEL)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik