NHL: méretes polipot hajítottak a pályára a hokimeccs előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 14:49
A polipdobálásnak már hagyománya van Detroitban. 1952-ben hajították először a jégre az állatot a Red Wings győzelmeinek szimbolizálásaként, de ez a fajta tett idővel elveszítette az eredeti jelentését. Jelképes áldozattá vált a csapat jó szerepléséért. Most az egyik szurkoló ragadta meg az alkalmat és juttatott a jégre egy méretes lábasfejűt a Tampa Bay Lightning ellen az NHL rájátszásában. Ez azonban nem hozott szerencsét a Detroitnak: a hosszabbításban 3–2-re veszített, így a két csapat 2–2-re áll az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Először 1952-ben, egy detroiti raktártulajdonos testvérpár, Pete és Jerry Cusimano dobott fejlábút a jégre a Detroit Olympia Csarnokban. A nyolc csáp a csapat nyolc, rájátszásbeli remélt győzelmét szimbolizálta.

Akkoriban az NHL-ben csupán hat csapat szerepelt, így a Stanley-kupa elhódításához elegendő volt nyolc győzelem. A Red Wings abban az évben tarolt is a sorozatban, és azóta a polip szerencsehozó állatként vált szereplővé a jégen.

A tradíciót 1979-ben, a Joe Louis Arena nyitómérkőzésén folytatták, majd az 1995-ös rájátszás során a Nyugati főcsoport döntőjében a himnusz előtt egy hús- és tengeri ételek kiskereskedelmével foglalkozó páros (Bob Dubisky és Larry Shotwell) hajított 38 kilós állatot a jégre. Egy évvel később a duó ismét lecsapott, akkor 50 kilogrammos polippal támadtak.

A Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning (2–3) találkozó összefoglalója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik