V. ZS. 2022.08.12 10:11 Frissítve: 2022.08.12 10:22

Tusványos 2022: beszélgetés a csíkszeredai hokiról a Sportrádióban

Népszerű csíkszeredai jégkorongozókkal, Becze Tihamérral, Rokaly Norberttel, Részegh Zsolttal, továbbá Papp Előddel, a Csíkszeredai Sportklub szakosztályelnökével beszélgetett a tusványosi Buzánszky Jenő Sportteraszon Csinta Samu erdélyi újságíró, a Nemzeti Sport állandó publicistája.

 

A csíkszeredai hokicsapat játékosai Tusnádfürdőn (Fotó: Mravik Gusztáv)


Arra a kérdésre, hogy az utóbbi években igencsak megerősödött Csíkszereda FK, vagyis a futballcsapat konkurenciája-e valamennyire az ikonikus hokicsapatnak, amely a magyar és a román bajnokságban is szerepel párhuzamosan, és az Erste Ligában kétszeres címvédő, Papp Előd azt mondta: „A jégkorongnak vannak jóval nagyobb hagyományai a városban, rivalizálásról nem lehet beszélni, inkább kiegészítik egymást a sportágak. A hokicsapatnak ezerkétszáz bérletese van, és a bajnoki döntő meccseire harminc-negyven perc alatt fogynak el a jegyek.”

 
 Tusványos 2022: Senki se...t nem fogom kinyalni a válogatottságért – Becze Tihamér

Becze Tihamér évek óta a magyar bajnokság legjobb játékosa, mégsem hívják a magyar válogatottba. Erre a felvetésre keresetlen őszinteséggel reagált a csatár: „Nagy vágyam a magyar válogatottban játszani, bízom benne, hogy lesz még rá lehetőségem. De senki se…ét nem fogom kinyalni azért, hogy válogatott lehessek.”

Ennek kapcsán értetlenségének adott hangot a szakosztályvezető is. „Nem tudom, mi többet tehetne a válogatottságért, mint hogy minden mutatóban megelőz mindenkit…” – fogalmazott Papp Előd.

Szóba került a honosítás és a román hoki aktuális világbajnoki helye is.

A teljes beszélgetés a Sportrádióban péntek este 21.10-től hallgatható meg.

 

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.