Tokaji Viktor: Belecsaptunk a lecsóba

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 16:18
null
Munkában a magyar védelem, Tokaji Viktor (jobbra) segít be Szuper Leventének (Fotó: Mirkó István – NS-archív)
A hétvégi Pannon Hoki Gálával hangol a magyar jégkorong-válogatott az év legfontosabb sporteseményére, a ljubljanai rendezésű Divízió 1-es világbajnokságra. A Norvégia és Ausztria elleni két találkozó remek erőfelmérő lesz a felkészülési időszak végefelé, amelyben Ted Sator szövetségi kapitány eddig a fizikai alapokra helyezte a hangsúlyt.
KVÍZ – NYERJEN

Játsszon Ön is a Nemzeti Sport Online kvízével! A helyesen válaszolók között 15 darab, 2 fő részére szóló belépőjegyet sorsolunk ki az április 10–11-én megrendezendő jégkorongmérkőzésekre, a magyar–osztrák vagy a magyar–norvég összecsapásra.

A játékhoz kattintson ide!

„Izgatottan várjuk a hétvégi tornát, nemkülönben a világbajnokságot – mondta Tokaji Viktor, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki 173-szor ölthette már magára a nemzeti csapat szerelését. – A ránk váró két budapesti találkozó felüdülést hoz számunkra. A felkészülés elején nem sokat vacakoltunk, azonnal „belecsaptunk a lecsóba", Ted Sator sokunkat ismert Székesfehérvárról, és mi is ismertük őt, pontosan tudtuk, mi az, amire számíthatunk egymástól. Az elmúlt napokban már vb-terhelést kaptunk, egyértelműen látszik, hogy a kemény fizikai alapokra építünk. A hétvégi két találkozón azonban már a tempót, a ritmust is fel kell vennünk. Ezúttal két mérkőzést játszunk a vébé előtt, több alkalmunk nem lesz az összeszokásra, a végső csiszolásra, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy két éles meccs vár ránk a norvégok és az osztrákok ellen."

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a szlovéniai divizió I-es vb-n a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ted Sator nem ismert „kegyelmet": alighogy véget ért a fárasztó klubidény, amelyben a válogatott gerincét adó fehérváriak ötmeccses negyeddöntőt játszhattak az EBEL-ben, máris kemény alapozó edzést vezényelt. Válogatottunk egyik kulcsemberétől, Vas Mártontól azután érdeklődtünk, nem lett volna jobb egy kis pihenőt kapniuk a szlovéniai vb előtt?

„Bármilyen hosszú és fárasztó volt, azért az EBEL-nek már vége van egy ideje – mondta az első soros csatár. – Volt alkalmunk és lehetőségünk fújni egyet, regenerálódni, feltöltődni, úgyhogy jöhetett a munka, nem volt ellenvetésünk. Én különben is azt vallom, csak a kemény munka végén lesz olyan a gyümölcs, amit érdemes szüretelni. Mi pedig erre készülünk..."

Válogatottunk mindössze két mérkőzéssel a háta mögött zárja a felkészülést, ami nem tűnik túl soknak, főként az elmúlt évekhez képest. Az EBEL-ben sok meccsen jutott túl az Alba Volán, de a válogatottnak vajon nem hiányoznak-e majd a vb-n a felkészülési találkozók?

„A legmesszebbmenőkig megbízom az edzőinkben – mondta Ladányi Balázs, aki ugyancsak nemzeti csapatunk első soros kulcsembere –, akik pontosan tudják, milyen felkészüléssel lehetünk sikeresek. Ha két mérkőzésre van szükségünk, akkor annyit játszunk. Ha viszont egyéb, tőlünk független körülmények miatt játszhatunk csupán kétszer, akkor azt is tudják, mi az, amivel pótolni, kiváltani lehet az edzések során. Vébészerűen készülünk, két kemény napot pihenő követ, mintha már most Ljubljanában lennénk. Különben személyes tapasztalat mondatja velem, soha olyan jól nem játszottam még vébéken, mint a feljutással záruló szapporói tornán, amikor a kiutazás előtt két nappal estünk be a francia bajnokságból."

A VÁLOGATOTT MENETRENDJE A VILÁGBAJNOKSÁGIG 
április 6–8.: napi két edzés
április 9.: pihenőnap
április 10., 9.00 ó: találkozó a Papp László Budapest Sportarénában
április 10. , 10.00–10.50 ó: jeges edzés
április 10., 18.00 ó: Magyarország–Ausztria, Pannon Hoki Gála (Papp László Sportaréna)
április 11., 16.30 ó: Magyarország–Norvégia, Pannon Hoki Gála (Papp László Sportaréna)
április 11., 22.00 ó: a keret 24 tagúra szűkítése
április 12.: pihenőnap
április 13., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 13-14: napi két edzés
április 15., 10.30–11.50 ó: jeges edzés
április 15., 14.00 ó: a végső, 22 tagú vb-keret kihirdetése
április 16., 10.00 ó: Székesfehérvár érintésével utazás Ljubljanába 
 A MAGYAR JÉGKORONG-VÁLOGATOTT 28 FŐS KERETE:
Kapusok: Budai Krisztián (FTC Corner MoneyGram), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars) 
Hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Fehérvár), Jobb Dávid (Fehérvár), Orbán Attila (Dunaújváros), Pozsgai Tamás (Dunaújváros), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (Fehérvár)
Csatárok: Benk András (Fehérvár), Fekete Dániel (Fehérvár), Fodor Szabolcs (Vasas Bp. Stars), Gergely Csaba (Vasas Bp. Stars), Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kóger Dániel (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Magosi Bálint (Dunaújváros), Nagy Gergő (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars), Sofron István (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Vas János (Fehérvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik