Sportrádió: pokoli hangulattal várná a Fradi a Csíkszeredát

Vágólapra másolva!
2022.03.30. 12:23
null
Fodor Szabolcs a stúdióban (Fotó: Sportrádió)
A magyar bajnoki címet már biztosan megszerezte, az Erste Liga győzelemért pedig a Csíkszeredával mérkőzhet meg a Ferencváros jégkorong csapata. Az idáig vezető útról, saját pályafutásáról, a Fradiról és a Fehérvárról, valamint a válogatottról beszélgetett Szegő Tibor Fodor Szabolccsal, az FTC vezetőedzőjével a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

Pénteken kezdődik a jégkorong Erste Liga 2021–22-es kiírásának döntője, amelyben az alapszakaszt megnyerő címvédő SC Csíkszereda és az ott második helyen záró FTC szerepel, amelynek döntőbe jutása egyben azt is eredményezte, hogy sorozatban negyedszer, összességében pedig 29. alkalommal lett magyar bajnok.

„Jól tudjuk, hogy Csíkszeredában mindig telt ház és nagyon jó hangulat van, ami nagy pluszt tud adni egy sportolónak. Úgy tudom, hogy jönnek ki Erdélybe szurkolóink, úgyhogy bízom benne, hogy hallani fogjuk őket ott is. A válasz viszont meglesz, remélem, hogy pokoli hangulatot fogunk teremteni a Tüskecsarnokban” – mondta Fodor.

A Ferencváros trénere arra is kitért a beszélgetés során, hogy előnyt, vagy hátrányt jelent-e ha egy csapat otthon kezd egy négy nyert mérkőzésig tartó párharcot.

„Ha egy csapat hazai pályán kezd, az egy pici nyomást jelent, hogy meg kell tartania a pályaelőnyét, s ha az első két mecccséből egyet elveszít, akkor ez máris odalett. Ez tud plusz teher lenni az otthon kezdőn, de közben azért jó is otthon kezdeni, hiszen, nem kell buszozni, ami ebben az esetben azért 11 óra, ami benne tud maradni a lábakban... Van előnye és hátránya is az idegenben kezdésnek” – fejtegette a szakember.

A Ferencváros szerdán utazik Csíkszeredába, ahol csütörtökön egy edzés szerepel a programban, majd jön a pénteki és a szombati mérkőzés, majd két szünnap után jövő hét kedden már a budapesti Tüskecsarnokban folytatódik a párharc.

A TELJES BESZÉLGETÉS


A RÁJÁTSZÁS MENETRENDJE
DÖNTŐ
SC CSÍKSZEREDA (1.)–FTC (2.)
április 1., 17.30SC Csíkszereda–FTC
április 2., 13.30
SC Csíkszereda–FTC

április 5., 17.15
FTC–SC Csíkszereda
április 6., 18.30
FTC–SC Csíkszereda

április 9., 17.00
SC Csíkszereda–FTC *

április 11., 17.30
FTC–SC Csíkszereda *

április 13., 17.30
SC Csíkszereda–FTC *

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:0–0
*: ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik