Röplabda: a férfiaknál a Vegyész, a nőknél a Békécsaba került előnybe

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 20:46
Címkék
A röplabda Extraliga rájátszása negyeddöntőjének első mérkőzésein a férfiaknál a Kaposvár, a Kazincbarcikai Vegyész és a Kecskemét, míg a nőknél a Békéscsaba győzött.

A Kazincbarcika a vendég Kistext ellen, a Kaposvár a DEAC ellen hazai pályán, míg a Kecskemét a MAFC-BME vendégeként nyert 3:0-ra a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének első, csütörtöki mérkőzésén. Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcok hétfőn folytatódnak fordított pályaválasztással.

A nőknél az alapszakaszgyőztes Békéscsaba 3:0-ra legyőzte a vendég DVTK-t a női Extraliga negyeddöntőjének első, csütörtöki mérkőzésén. A párharc az egyik csapat harmadik sikeréig tart. A következő összecsapást vasárnap rendezik Miskolcon.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Fino Kaposvár–Debreceni EAC 3:0
(24, 15, 20)
Kaposvár Aréna, 276 néző. V: Szarka, Halász T.
FINO: Garchet 4, Hubicska 9, Sandoval 15, Milovanovics 5, Bögöly 10, Vasquez 12. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Radovics, Iván B. 2, El Azhari. Megbízott edző: Demeter György.
DEAC: Bagics 9, Almora 7, Tóth A. 2, Coelho 13, Remete 4, Fazekas 4. Csere: F. Nagy (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Ruben Wolochin: –
Örülünk a győzelemnek! Fontos 3:0-ás győzelmet arattunk. Az igazi bajnokság most kezdődik, folytatjuk tovább a megkezdett munkát.
Fodor Antal: –
Az első játszmában nyújtott teljesítményünk biztató volt, a következő fordulóban jobb eredményre számítok.
A párharc állása: 1–0 a Fino Kaposvár javára.

Vegyész RC Kazincbarcika–Kistext SE 3:0 (20, 14, 20)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, zárt kapuk mögött. V: Jámbor, Árpás.
GREENPLAN-VRCK: Moraes 7, Páez 5, Ciupa 8, Juhász 11, Bibók 9, Blázsovics 8. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KISTEXT: Gönczi 5, Bokor, De Bairros 14, Reffatti 12, Makarov 4, Török R. 1. Csere: Bán (liberó), Szabó M. 3, Kalmár, Óhidi. Vezetőedző: Bunda Olivér.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– Örülök, hogy a kupadöntő után így tudtunk belemenni a mérkőzésbe. Fájt az a vereség, de belátták másnap a játékosok, hogy szép az ezüst is, és nyugodtan tudtak készülni a Kistext elleni párharcra. Gratulálok a fiúknak, a bowlingozó szurkolóinknak pedig köszönjük, hogy kék-sárgában gurítottak. Megyünk tovább, szeretnénk Budapesten is nyerni.
Bunda Olivér: Gratulálok a Kazincbarcikának, ma jobbak voltak. Nem adjuk fel, megyünk tovább, és szeretnénk annyira megnehezíteni a dolgukat, mint az alapszakaszban.
A párharc állása: 1–0 a GreenPlan-VRCK javára.

MAFC-BME–Kecskeméti RC 0:3 (20–, 27–, 19–)
Budapest, Folyondár utca, 60 néző. V: Ujházi, Kiss Z.
MAFC: Gálvez 1, Godoi 14, Lescay 12, Szabó Barna 1, Krupánszki 10, Eke 7. Csere: Pápai, Bozóki Bendegúz (liberók), Szabó Bence, Szabó Balázs 4, . Vezetőedző: Nagy Péter.
KECSKEMÉT: Baserio 4, Sidiropoulos 3, Fundora 12, Szabó A. 12, Argilagos 23, Gebhardt N. 3. Csere: Török Zs. (liberó), Tomanóczy 3. Vezetőedző: Nagy József.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Úgy érzem itt a második szettben dőlt el a találkozó. A Kecskemét végig irányította a játékot ezért a második szett elején változtattunk a felálláson, ami a szett végéig egész jól működött. Ott az egyik állásunkba beragadtunk majd hosszú végjátékban maradtunk alul. Ez rányomta a bélyegét a 3. szettre is. Hétfőn, újult erővel vágunk neki a következő mérkőzésnek.
Nagy József: – A mérkőzés elején kicsit nehézkesen indult a játékunk, de ahogy haladt a mérkőzés egyre jobban magunkra találtunk. A második szett a végletekig kiélezett csatában dőlt el. A harmadik szettben sikerült előnyt kialakítva végig menetelnünk a mérkőzés végét jelző sípszóig. Gratulálok a srácoknak! De készülünk a következő mérkőzésre.
A párharc állása: 1–0 a Kecskemét javára.

NŐI EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Swietelsky-Békéscsaba–Diósgyőri VTK 3:0
(15, 6, 16)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 550 néző. V: Halász E., Bátkai-Katona.
BÉKÉSCSABA: Kornyijenko 5, Glemboczki 12, Zólyomi 8, Drpa 21, Karhu 6, Bodnár 6. Csere: Kertész (liberó), Szatmári, Fekete. Vezetőedző: Tóth Gábor.
DVTK: Baidiuk 5, Kuzelová 1, Sylejmani 9, Godó 6, Kiss E. 7, Kalmár. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Sitku, Goncalves, Egri. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor:
– Örülök a győzelemnek, annak, hogy újabb saját nevelésű fiatal mutatkozott be klubunk színeiben Fekete Ramóna személyében. Valamint Bodnár Dorottya meggyőző teljesítménye is biztató a jövőre nézve.
Leonidasz Gaitanakisz: – Először is szeretnék gratulálni a Békéscsabának nagyon erős csapat. Látszik rajtuk az erő és hogy a két csapat más célokért küzd. Nem vagyok elégedett a csapattal a mai teljesítménye után, a múlt heti nagyszerű edzésmunka után most nem úgy játszottak, ahogy elvárható lett volna. Vasárnapra igyekszünk majd változtatni és megnehezíteni ellenfelünk dolgát.
A párharc állása: 1–0 a Swietelsky-Békéscsaba javára.

(MTI/NSO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik