Osztrák hokiliga: ismét legyőzte a Vienna Capitalst a Fehérvár

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2021.12.30. 21:55
null
Fehérvári diadal (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)
A Hydro Fehérvár 3–1-re legyőzte a Vienna Capitalst az osztrák jégkorongliga csütörtöki játéknapján.

 

Egyszer már sikerült, méghozzá alig egy hete, miért ne sikerülhetne újra? – tehették fel a kérdést a Hydro Fehérvár AV19 játékosai csütörtök este. S azzal a lendülettel stílusos választ is adtak önmaguknak.

A naptári év utolsó bajnokiján ugyanis a Vienna Capitals utazott a Raktár utcába, amelyet múlt kedden nagy csatában, egy kései góllal 3–2-re legyűrt a Volán. Ezúttal is jól kezdte az összecsapást a magyar ICEHL-csapat. A rutinos svéd Henrik Nilsson mutatta meg ismét, mennyire hiányzott az együttesből hosszú, nyolchetes kihagyása alatt: az ötödik percben a Braeden Shaw által okosan visszatett korongot lendületből érkezve, esztétikailag is élményszámba menő bombával juttatta Bernhard Starkbaum kapujába a kék vonalról, ezzel bekk létére már második gólját szerezte visszatérése óta, összesen pedig az ötödiket a szezonban.

A korai gól megnyugtatta a hazaiakat, akik innentől szépen kontrollálták a játékot a nyitó harmadban. Éppen ezért érkezett hideg zuhanyként, a semmiből a bécsiek egyenlítő gólja egy kapitális kapushibát követően: Oskar Östlund a ketrec mögött ajándékozta oda a pakkot a Vienna-támadóknak, Sascha Bauer köszönte, nem hibázta el az üres kaput.

A fehérváriak azonban nem estek össze, változatlanul ők irányították a meccset, aminek a középső harmad végén lett meg az eredménye másfél percen belül: előbb Anze Kuralt korongszerzése és kapuvasa után Magosi Bálint vágta a léc alá az elé kerülő pakkot, majd Hári János kipattanóját Alex Petan tette be. A Volán így szép sikerrel, a második helyen álló Vienna újbóli legyőzésével búcsúztatta az esztendőt, kiváló szezonkezdése és hullámzó decembere után a dobogón várja az új évet és a január elsejei znojmói túrát.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–VIENNA CAPITALS (osztrák)
3–1 (1–1, 2–0, 0–0)
Székesfehérvár, 2489 néző. V: Smetana, Fichtner (osztrákok), Kis-Király, D. Konc (szlovák). FEHÉRVÁR: Östlund – Atkinson, H. NILSSON 1 / Fournier, T. Campbell / Horváth M., Szabó D. / Rétfalvi, Reiter A. – Magosi B. 1, Hári J. (1), Kuralt (1) / Erdély Cs., Sarauer, PETAN 1 / SHAW (1), BARTALIS I. (2), Terbócs / Jacobs, Németh K., Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
VIENNA:
Starkbaum – Wall, Lakos / A. KARLSSON, Prapavessis / Piff, Fischer – N. Meyer, Sheppard, Bradley / Lowry, Neal, Hartl / P. Antal, Kromp, Preiser / Moncada (1), BAUER 1, Dodero. Edző: Dave Barr
Kapura lövések:
28–17. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – Keményen végigdolgoztuk a meccset, ennek nagyon örülök. Nagyszerűen kezdtünk, inkább kettő nullának kellett volna lennie az első harmad végén, semmint egy egynek. A kapusunk még új, ilyenkor kell egy kis idő, hogy felvegye a ritmust és a koordinációt – hibázott egyet, így lett egyenlő, de a srácok kiválóan reagáltak a mentális kihívásra, a középső harmadban rengeteget melóztak, hogy visszaállítsák az előnyünket. Ki kell emelnem a speciális egységeinket is, az emberelőnyös és -hátrányos védekezésünket – összességében remek győzelemmel búcsúztattuk az évet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik