Osztrák hokiliga: háromgólos karácsonyi győzelmet aratott a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2022.12.26. 20:17
null
Győzelemmel karácsonyozott a Fehérvár (Fotó: Hydro Fehérvár AV19/Facebook)
A Hydro Fehérvár AV19 3–0-ra nyert a Graz 99ers ellen az osztrák jégkorongliga (ICEHL) karácsonyi játéknapján, hétfőn, december 26-án. 


Az ünnepi időszakban sem pihennek a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozói, az angol labdarúgó-bajnoksághoz (Premier League) hasonlóan az ICEHL-ben is fordulót rendeznek ugyanis a „boxing dayen”, karácsony másnapján. A zsúfolt ünnepi időszakban a játékosoknak kevesebb idejük van edzeni, inkább az egymást zsinórban követő mérkőzéseken van a hangsúly, hiszen a Graz elleni összecsapás az elmúlt tíz napban már az ötödik összecsapása volt a Volánnak. A fehérváriak támadója Alex Petan kifejezetten szereti a bajnokságnak ezen periódusát, mint elmondta ilyenkor megtelnek a lelátók, a szokásosnál is nagyobb a tömeg a Raktár utcában és igazán ünnepi hangulatot teremtenek a csapat szurkolói a jégcsarnokban.

A Székesfehérvár másodedzője, Kiss Dávid a hétfői mérkőzés előtt arról beszélt, hogy az együttes idényében konok betegségként elhúzódó rossz helyzetkihasználástól szeretne megszabadulni a csapat és ehhez az is szükséges, hogy a speciális játékhelyzetekben, mint például az emberelőnyös esetekben, megtalálják a játékosok azokat a kis helyeket, ahol gólokat tudnak szerezni. A két gárda eddig kétszer találkozott egymással az idényben, ezek a találkozók pedig végletekig kiélezett küzdelmeket hoztak, de mindkétszer az osztrákok felé billent a mérleg nyelve. Október elején a Raktár utcában hosszabbításban kapott ki a magyar együttes 2–1-re, a novemberi, ausztriai mérkőzésen pedig szétlövéssel nyertek a graziak 1–0-ra.

A hétfői találkozó első pillanatától érződött, a Volán nem szeretné, ha a múlt megismételné önmagát, le akarja győzni a Graz-ot. Tempós és mutatós hokit játszott a december 27-én, kedden 64. születésnapját ünneplő Kevin Constantine csapata, egymás után alakította ki a helyzeteket épp csak a szépen begyakorolt figurák utolsó érintéseibe csúszott hiba. A hazai nyomás azonban még az első harmad fele előtt góllá érett, egy gyönyörű támadás végén talált be a legutóbbi, bécs elleni mérkőzésen győztes gólt jegyző Sipsicz Bence. A bírók engedték a kemény játékot, több véleményes szituációban is némák maradtak a sípjaik, és a grazi drukkereknek sem volt okuk kiabálni, mert az első szünetig már nem született több gól.

Nem úgy a középső játékrészben, amiben a magyar csapat legponterősebb játékosa, Alex Petan növelte kétgólosra a hazaiak előnyét emberelőnyben. Az, hogy a harmad végén még mindig „csak” 2–0 volt az állás, a Grazra nézve volt hízelgő, az osztrákok rengeteg blokkja mellett a kapuvas is a vendégekkel volt, így nem tudott még megnyugtatóbb előnybe kerülni a Fehérvár. A kiváló kapusteljesítménynek és a szervezett védekezésnek köszönhetően a harmadik játékrészre is mindössze egy üreskapus hazai gól jutott, így az idei karácsonyi kiadású mezében utoljára játszó Volán fontos sikert aratott egy olyan ellenféllel szemben, amelytől legutóbbi öt találkozóján rendre kikapott. A fehérváriak idén még egyszer lépnek jégre, 30-án a Vienna Capitals ellen.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–GRAZ 99ERS 3–0
(1–0, 1–0, 1–0)
Székesfehérvár, 2581néző.V:Nagy Attila, Zrnic (szlovén), Durmis, Jedlicka (mindketten szlovákok).
FEHÉRVÁR:O. Roy – Fournier, Horváth M. / STIPSICZ1,H. Nilsson(1)/ O'Brien, T. Campbell / Mihály Ákos, Szabó Dániel – Leclerc(1),HÁRI J.1 (2),Kuralt / Vértes, Findlay, Petan1/ ErdélyCs., Bartalis, Terbócs / Rétfalvi, Sarauer, Németh K.Edző:Kevin Constantine
GRAZ:
Engstrand – Kernberger, Kirchschläger / Egger, Bouramman / Pfeffer, Salonen – Yogan, Boivin, Granholm / Fladeby, Schiechl, Ograjensek / Antonitsch, Krainz, Zusevics / Kaschnig, Woger, Reiner.Edző:Johan Pennerborn
Kapura lövések:24–27.
Gól – emberelőnyből:
3/1, ill. –.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik