NHL: Quenneville lemondása ellenére folytatódott a Florida győzelmi sorozata

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.30. 10:17
null
Ismét győzött a Florida Panthers (Fotó: Getty Images)
A vezetőedző, Joel Quenneville egy nappal korábbi távozása ellenére a Florida Panthers nyolcadik mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
A gárdával hét győzelemmel rajtoló tréner egy 11 évvel ezelőtti szexuális zaklatásban való közvetett érintettség miatt mondott le. Az NHL történetének második legtöbb győzelmet számláló edzője helyett megbízott vezetőedzőként Andrew Brunette irányította a Panthers együttesét, amely hosszabbításban győzött Detroitban.


A New York Rangers és a Washington Capitals is kapott gól nélkül nyerte a maga hazai találkozóját. A Rangersben Igor Sesztyorkin 31 védéssel járult hozzá a Columbus Blue Jackets feletti diadalhoz, karrierje harmadik hibátlan mérkőzését jegyezve. Orosz honfitársa, a Washington kapusa, Ilja Szamszonov 16 védést mutatott be a nyolcadik találkozóját elvesztő, nyeretlen Arizona ellen.

A 2–0-s végeredményt üres kapus góllal Alekszandr Ovecskin állította be, az orosz sztár pályafutása 739. NHL-találatát jegyezte, így már csak kettővel marad el az örökranglistán negyedik Brett Hull mögött.

Nyolc vereségnél tart a Chicago is: a Blackhawks a Carolina Hurricanestől kapott ki idegenben.

JÉGKORONG
NHL, ALAPSZAKASZ

Carolina Hurricanes–Chicago Blackhawks 6–3
New York Rangers–Columbus Blue Jackets 4–0
Detroit Red Wings–Florida Panthers 2–3 – hosszabbítás után
Washington Capitals–Arizona Coyotes 2–0
Vegas Golden Knights–Anaheim Ducks 5–4 – szétlövéssel
Dallas Stars–Ottawa Senators 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik