NHL: a legenda szobrot és vezetői állást kapott Edmontonban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 10:49
Wayne Gretzky, a jégkorongozás történetének legendás alakja visszatért korábbi klubjához, az Edmonton Oilershez, amelynél vezető szerepet kapott.

Az észak-amerikai profi liga (NHL) legeredményesebb játékosa az edmontoni csapatot működtető társaság, az Oilers Entertainment Group alelnöke és egyben partnere lett. Ezt a csapat vezetői szerdán, Gretzky felújított szobrának leleplezésekor jelentették be.

„Kivételezettnek érzem magam, és egyben nagyon büszke vagyok, hogy újra az Oilershez tartozhatok – nyilatkozott Gretzky. – Imádom ezt a játékot, újra része akartam lenni az NHL-nek, melynek mindent köszönhetek.”

Az 55 éves sztár NHL-pályafutásának első kilenc szezonját az Oilersnél töltötte és négy bajnoki címet szerzett a kanadai együttessel. A ligában 1979-től 1999-ig 1487 mérkőzésen 2857 pontot szerzett, s ezzel az örökrangsorban csaknem ezer ponttal előzi meg a második helyen álló Mark Messier-t.

Gretzky 2009 óta nem vállalt szerepet NHL-csapatnál. Legutóbb a Phoenix Coyotesnál dolgozott, amelynek résztulajdonosa és egy rövid ideig edzője is volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik