KHL: közel egymilliárdos ajánlatot kapott a bajnokság legjobb hokisa

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 12:38
null
Tovább emelkedhet Vagyim Sipacsov keresete (Fotó: Getty Images)
Új szerződést, három évre 240 millió rubelt (960 millió forint) kínál Vagyim Sipacsovnak az orosz bázisú jégkorongliga (KHL) legtehetősebbjei közé tartozó Dinamo Moszkva a támadó maradása fejében.

 

A Szport-Ekszpressz értesülése szerint az első idényben 90 millió rubelt kapna, a másodikban 80-at, és az opciós harmadik idényben 70 millió járna neki. A moszkvai sportlap úgy tudja, hogy a felek még távol állnak a megegyezéstől, jóllehet Vagyim Sipacsov már most is a KHL legjobban fizetett játékosának számít a maga évi 120 millió rubeles keresetével.

A Szport-Ekszpressz júniusban közzétett elemzése szerint a KHL-ben 71 játékos évi alapfizetése érte el, vagy haladta meg az 50 millió rubelt. A 33 éves, olimpiai és világbajnok Sipacsovot, akit a legutóbbi idény legjobbjának választottak a KHL hokisai, a liga tavalyi bérlistáján a cseh-orosz Dmitrij Jaskin követte 95 millió rubellel, míg hárman – a svájci Sven Andrighetto, a cseh Jakub Kovár és a finn Teemu Hartikainen – egyformán 90 millióra voltak jogosultak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik