Jégkorong: visszavonul három fehérvári fiatal, edzők lesznek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 19:45
Három játékos távozik a Fehérvári Titánoktól: Arany Máté, Pillók Martin és Sofron Ádám a 2017–2018-as szezonban már nem lesz a csapat tagja. A fiatal játékosok úgy döntöttek, hogy befejezik profi jégkorong pályafutásukat és edzőként folytatják az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiánál – írja a fehervarav19.hu.

Arany Máté pályafutása során csak a székesfehérvári klub játékosa volt. A fiatal védő 2011-ben már az U18-as válogatottat erősítette, egy évvel később pedig csapatkapitányként lépett jégre az U20-as világbajnokágon. A Fehérvár EBYSL-csapatával kétszer szerzett aranyérmet, majd a Fehérvári Titánok indulásával bemutatkozott a Mol Ligában, ahol gyorsan alapemberré nőtte ki magát. A 23 éves játékos utolsó éveit sérülések nehezítették, kétszer is műteni kellett térdét, ami már nem bírja a profi jégkoronghoz szükséges terhelést. Emiatt döntött úgy, hogy befejezi aktív pályafutását és a továbbiakban bíróként és edzőként fog tevékenykedni.Arany Máté pályafutása során csak a székesfehérvári klub játékosa volt. A fiatal védő 2011-ben már az U18-as válogatottat erősítette, egy évvel később pedig csapatkapitányként lépett jégre az U20-as világbajnokágon. A Fehérvár EBYSL-csapatával kétszer szerzett aranyérmet, majd a Fehérvári Titánok indulásával bemutatkozott a Mol Ligában, ahol gyorsan alapemberré nőtte ki magát. A 23 éves játékos utolsó éveit sérülések nehezítették, kétszer is műteni kellett térdét, ami már nem bírja a profi jégkoronghoz szükséges terhelést. Emiatt döntött úgy, hogy befejezi aktív pályafutását és a továbbiakban bíróként és edzőként fog tevékenykedni.

Pillók Martin 2003–2004-es szezonban lépett először jégre a Fehérvár mini csapatában, majd egész pályafutását a koronázóvárosban töltötte. Pillók tagja volt a két aranyat szerző EBYSL-csapatnak, 2015-től pedig a Fehérvári Titánok színeiben szerepelt. A 23 esztendős játékos Mol Ligás karrierje mellett már az Akadémián is tevékenykedett edzőként a mini és szupermini korosztályokban, így most úgy döntött, hogy inkább edzői pályafutására és tanulmányaira szeretne koncentrálni.

Sofron Ádám a 2004-ben kezdte pályafutását a Fehérvár U12-es csapatában. A támadó kétszer lett EBYSL bajnok a Fehérvár AV19 színeiben, majd 2015-ben a Csíkszereda csapatához igazolt, ahol bemutatkozhatott a Mol Ligában. A fiatal játékos egy év távollét után visszatért Székesfehérvárra, ahol a Fehérvári Titánokat erősítette. Ádám már a 2016–2017-es szezonban is aktívan tevékenykedett edzőként az Akadémiánál, és most úgy döntött, hogy ebben az irányban szeretné folytatni pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik