Jégkorong-vb: mégis játszik a kazahok honosított sztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.13. 13:06
A kazah jégkorongválogatott játékosai egyértelműen azzal a céllal érkeznek a budapesti világbajnokságra, hogy feljussanak a világelitbe. A hétvégén csatlakozik a csapathoz a kazahok legjobbnak tartott játékosa, a honosított kanadai Kevin Dallman.
A magyar válogatott csoportellenfele a héten Ausztriába utazott, hogy több felkészülési meccset is játsszon a világbajnokság előtt. A felkészülési meccsek során Kazahsztán szerdán 2–1-re verte Szlovénia válogatottját, majd a másnapi visszavágón vereséget szenvedett, akkor szintén 2–1 lett a végeredmény.

A kazahok szövetségi kapitánya, Vlagyimir Krikunov kiegyenlített mérkőzésekre számít, játékosai ugyanakkor igencsak magabiztosak: nehéz meccsek lesznek, de mi vagyunk az esélyesek – állítják a kazah válogatott jégkorongozók.

Az ausztriai felkészülési mérkőzésekre már csak 29 játékos utazott el, a hétvégén pedig Krikunov szövetségi kapitány kihirdette a végleges keretet is – öt játékost „szűkített ki”. A Kazahsztáni Jégkorong-szövetség (KFS) hivatalos honlapja szerint szombaton (vagy vasárnap) csatlakozik a csapathoz a korábban a válogatottság lemondását fontolgató honosított kanadai Kevin Dallman, aki az Egyesült Államokból érkezik. A honlap tájékoztatása szerint végleges keretet Budapesten hirdetnek a kazahok.

A KAZAH UTAZÓ KERET
Kapusok:
Pavel Poluektov, Vitalij Kolesznyik, Andrej Jankov
Hátvédek: Roman Szavcsenko, Vitalij Novopasin, Jevgenyij Blohin, Jevgenyij Fagyejev, Andrej Korobejnyikov, Alekszej Troscsinszkij, Vlagyiszlav Kolesznyikov, Makszim Szemjonov, Kevin Dallman
Támadók: Andrej Szpiridonov, Talgat Zsajlauov, Fjodor Poliscsuk, Viktor Alekszandrov, Ilja Szolarjov, Konsztantyin Szavenkov, Dmitrij Upper, Roman Sztarcsenko, Vagyim Krasznoszlobodcev, Makszim Beljajev, Konsztantyin Puskarjov, Konsztantyin Romanov

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik