Jégkorong: újra a hokitérképen – „Vay kiigazolása nem véletlen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.20. 08:33
Vay Ádám amerikai kiigazolása kapcsán a Sport Tv Mai Helyzet című műsorában a magyar jégkorong-válogatott két játékosa, Kovács Csaba és Sebők Balázs beszélt arról, hogy bár kiestek a vb legerősebb osztályából, csapatként mégis nagyon sokat nyertek.

A szerda éjfélkor hazaérkező csapat csütörtökön már a Sport Tv stúdiójában mesélt a szentpétervári élményeiről. Sajnos nem sikerült a bennmaradás, mégis pozitív összkép alakult ki mind a szurkolókról, mind a válogatottról. Az utóbbiban hét éve játszó Kovács Csaba szerint minden szempontból fejlődött az együttes.

„Elképesztő szeretet vesz körbe minket. Nem akartunk csak a szimpatikus vesztes lenni a világbajnokságon, és meg is tettünk mindent, hogy a hokitérképen is el lehessen helyezni Magyarországot” – mondta el Kovács Csaba.

„Nagyon örültünk, hogy megmutathattuk, fel tudjuk venni a versenyt az A-csoportos csapatokkal – árulta el Sebők Balázs.

„Sikerült az, ami 2009-ben Svájcban nem. Ez egy tervszerű munka eredménye. Felülmúltuk az aranygenerációt, van pontunk, győzelmünk és bő a merítési lehetőség – tette hozzá Kovács Csaba. – Válogatottunk célja a következő évre nem más, mint visszakerülni az elitbe, és ha lehet, még jobb eredményt elérni.”

A Mai Helyzet című műsorban a két játékos elmondta azt is, hogy együtt örülnek Vay Ádám kapussal, akit a világbajnokság után az NHL-ben szereplő Minnesota Wild szerződtetett. Ez óriási lehetőség, hiszen magyar hokis még sohasem lépett jégre az NHL-ben.

„Olyan pozitív kép alakult ki a teljesítmény után a csapatunkról, hogy emiatt és nem véletlenül figyeltek fel ránk” – fogalmazott Kovács Csaba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik