Hoki: a Stanley-kupa hősével jön Budapestre Kanada

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.24. 12:03
Maxime Talbot személyében Stanley Kupa-győztes játékos is található a magyarok elleni, november elsejei barátságos mérkőzésre készülő kanadai jégkorong-válogatott keretében.

Talbot jelenleg az orosz profi ligában (KHL) érdekelt Lokomotiv Jaroszlavl csatára. A 2009-es NHL-döntő utolsó, hetedik találkozóján a Pittsburgh Penguins az ő két góljával győzött 2–1-re a Detroit Red Wings otthonában, és lett bajnok.

A Tüskecsarnokban fellépő kanadai válogatott az Európában játszókra épül. A 23 fős keretben 14-en a KHL-ben, öten a német, hárman a svéd élvonalban szerepelnek, egy hokis pedg a finn topligában játszik.

A vendégek egyik edzője Tyler Dietrich, aki augusztusig a Fehérvár AV19 vezetőedzője volt.

„Ez a budapesti állomás jó lehetőség lesz számunkra, hogy teljesen összeálljon a csapat a Deutschland-kupa előtt. Magyarország motivált ellenfél lesz” – jegyezte meg a magyar szövetség honlapján Dietrich.

Érdekesség, hogy a magyarok szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz korábban irányította a kanadai együttest a Deutschland-kupán.

„Biztos vagyok benne, hogy a kanadaiak relatíve erős csapattal érkeznek, ugyanakkor nyilván lényegesen más összeállítással, mint amellyel a világbajnokságon találkoztunk. Nem lesz könnyű feladat számukra ilyen rövid idő alatt összerakni a játékrendszereket, úgy gondolom, határozottan fel kell tudnunk venni a versenyt majd ezzel az együttessel” – fogalmazott Chernomaz.

A kanadaiak elleni fellépés után csütörtöktől vasárnapig nemzetközi tornán vesz részt a magyar csapat, amely először csütörtökön a lengyelekkel, majd szombaton a dánokkal találkozik, vasárnap pedig a helyosztókat rendezik. A másik ágon az olasz, az osztrák és a dél-koreai együttes szerepel.

„A torna végeredménye számunkra nem számít elsődlegesnek, itt a legfontosabb az lesz, hogy minél több fiatal játékosunknak adjuk meg a lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat ezen a szinten” – tette hozzá Chernomaz.

A Budapesti EIHC-torna csoportbeosztása (Tüskecsarnok)
1. csoport: Ausztria, Olaszország, Koreai Köztársaság
2. csoport: Magyarország, Lengyelország, Dánia

A válogatott heti programja
November 1., kedd:
Magyarország–Kanada 17.00
November 3., csütörtök:
Ausztria–Olaszország 15.30
Magyarország–Lengyelország 19.00
November 4., péntek:
Olaszország–Dél-Korea 15.30
Lengyelország–Dánia 19.00
November 5., szombat:
Dél-Korea–Ausztria 16.30
Dánia–Magyarország 20.00
November 6., vasárnap:
Az 5. helyért: 12.00
A 3. helyért: 15.30
Döntő: 19.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik