Jégkorong: Sikeres volt az alapszakasz – Szőke Álmos

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 13:27
null
Szőke Álmos (Fotó: Nemzeti Sport)
Sikeres volt a jégkorong Erste Liga vasárnap zárult alapszakasza Szőke Álmos ligaelnök szerint, amit mutat, hogy az első négy hely sorsa csak az utolsó játéknapon dőlt el, és az 5-7. helyért is „ádáz küzdelem folyt”.


Szőke Álmos ligaelnök a közmédiának elmondta, hogy az első helyezett Budapest JA szereplése nagyon pozitív, az előzetes erőviszony alapján a csapatot csak a nyolcadik helyre rangsorolták, ám sikerült megnyernie a Magyar Kupát is.

Szőke szerint sok tényező együttállása kellett ehhez a teljesítményhez, Kangyal Balázs vezetőedző vezérletével sikerült egységes gárdát formálni a fiatalokból és a légiósokból. Hozzátette, hogy a címvédő SC Csíkszereda – amely az alapszakaszban csak a hatodik helyen végzett – „picit alulteljesített”.

A ligaelnök szerint látható, a légiósok szereplése nagyban befolyásolta, hogy egy csapat milyen eredményt tud elérni. A 2022–2023-as idényben debütált az a játékosérték alapú pontrendszer, amelyben az életkor, tudás, rutin és a válogatottság száma alapján osztályozták a hokisokat. A cél a színvonal emelése és a fiatal magyarok foglalkoztatása volt.

Szőke Álmos kiemelte: értékelni fogják, hogy a pontrendszer mennyire váltotta be a hozzáfűzött reményeket, szakmai érvek és ellenérvek alapján dől el, mennyire nyúlnak hozzá.

Az Erste Liga alapszakaszát a BJA nyerte, így először választhat negyeddöntős ellenfelet az alsóházból, utána jön a második Gyergyói HK. A DVTK Jegesmedvék együttese is választhat még riválist, míg a Brassónak marad egy ellenfél. A magyar bajnok FTC az ötödik, így a negyeddöntőben biztos nem lesz pályaelőnye.

A negyeddöntőbe jutásért folyó DEAC–FEHA és az UTE–DAB párharc szerdán rajtol és az egyik fél harmadik sikeréig tart.

A ligaelnök megjegyezte: a rájátszással egy „új bajnokság kezdődik”, és reméli, hogy még szorosabb, még keményebb meccseket láthat a közönség.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik