Jégkorong: Sarauer Andrew visszatér a Fehérvárhoz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.03. 15:17
Egyéves kitérő után újra a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatában szerepel Sarauer Andrew.

A 33 esztendős kanadai-magyar center az előző idényt az osztrák Villachnál töltötte, korábban négy szezonon át a Fehérvárt erősítette.

„Sarauer már bizonyított a ligában, így nagyon örülök, hogy újra Székesfehérváron szerepel. Termetes, jól korcsolyázó játékos, aki kiváló passzaival sok gólszerzési lehetőséghez segíti hozzá a társait, azonban nemcsak átadásaival tűnik ki, maga is képes eldönteni mérkőzéseket” – idézte a klub csütörtöki tájékoztatása Hannu Järvenpää vezetőedzőt.

A magyar válogatott játékos leszögezte: örül, hogy visszatérhetett az együtteshez, amellyel reményei szerint a következő idényben bejut a rájátszásba.

Sarauer 2015 áprilisában kapta meg a magyar állampolgárságot, s még abban az évben, a krakkói divízió I/A-világbajnokságon tevékeny részt vállalt a magyar válogatott feljutásában. Tagja volt a 2016-os, oroszországi elit-vb-n szereplő nemzeti csapatnak, emellett részt vett a tavalyi kijevi és az idei budapesti divízió 1/A-vb-n is.

A Fehérvár AV19 a 9., a Villach a 11. helyen fejezte be az osztrák liga (EBEL) idényét, így egyik gárda sem jutott a rájátszásba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik