Jégkorong: ők a kimaradók, itt a végleges magyar keret

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.10. 16:50
Kijelölte a végleges keretét a csütörtöktől vasárnapig a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő olimpiai selejtezőtornára a magyar férfi jégkorong-válogatott szakvezetősége.

A magyar csapat szerda délelőtt edzett a Tüskecsarnokban, a szakvezetőség ezután jelölte ki a 2+20-as keretét az olimpiai selejtezőre.

A csapat összetétele változott a kedd déli, előző szűkítés óta is, előtte ugyanis a kedd délelőtti tréningen megsérült Sebők Balázs, akiről az orvosok csak kedd estére ígértek véleményt. A diagnózis szerint beszakadt Sebők belső térdszalagja, ami 2-4 hetes kihagyást jelent, ezért a kedd déli szűkítésnek hiába esett áldozatául Galló Vilmos (a Sebőkéhez hasonló játékstílusa miatt is), őt visszahívta a szakvezetőség, így szerda délelőtt már ismét a csapattal edzett.

Sőt, Galló végül az Olimpiai Selejtező Tornán is játszhat majd, mert a szerda délutáni, végleges keretszűkítést túlélte – a kapusok közül Bálizs Bence, a mezőnyjátékosoktól Könczei Áron került ki.

A stábból ezúttal hiányzik klubelfoglaltság miatt a kanadai-olasz Diego Scandella, viszont a selejtezőn a Magyar Jégkorong-szövetség edzői programja keretében vendégedzőként segíti a magyar válogatottat a DVTK-Jegesmedvék két szakembere, Mayer Péter és a finn Jukka Kontsas.

A magyar férfi felnőttválogatott szerda délutánja szabad, csütörtök délelőtt pedig már a selejtező helyszínén, a Papp László Budapest Sportarénában edz a csapat, amely csütörtök este Litvánia ellen kezdi a tornát.

MAGYAR KERET A BUDAPESTI OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok (2)
: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Bekkek (7):
Gőz Balázs (DVTK-Jegesmedvék), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István, Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence (MAC), Szirányi Bence (Fehérvár), Vas Márton (Fassa, olasz)
Csatárok (13)
: Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Andrew Sarauer, Vincze Péter (Fehérvár), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Leksand, svéd), Nagy Krisztián (MAC), Sofron István (Klagenfurt, osztrák), Vas János (Slavija Praha, cseh)
Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Edző:
Majoross Gergely, Sille Tamás, Tokaji Viktor

OLIMPIAI SELEJTEZŐ TORNA PROGRAMJA
Papp László Budapest Sportaréna

2016. február 11., csütörtök

16.00: Lengyelország–Észtország
19.30: Litvánia–MAGYARORSZÁG

2016. február 12., péntek
14.30: Lengyelország–Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG–Észtország

2016. február 13., szombat
Szünnap

2016. február 14., vasárnap
14.30: Észtország–Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG–Lengyelország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik