Jégkorong: nincs veszély, de műteni kell Tolvanen kapitányt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.09. 18:02
null
Tolvanenre orvosi beavatkozás vár (Fotó: Dömötör Csaba)
Műteni kell Jarmo Tolvanent, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányát, aki betegsége miatt nem lehetett ott múlt héten a nur-szultani divízió 1/A-s világbajnokságon.

 

A finn edző a magyar szövetség honlapján elmondta: már elhagyhatta a kórházat, és otthonában tartózkodik.

„Nincs fájdalmam, ezért engedtek haza. Az orvosok sem tudják pontosan, miért lettem rosszul” – mondta Jarmo Tolvanen. Hozzátette: a következő napokban rá váró vizsgálatokkal ki akarnak zárni különböző lehetséges okokat.

„A közeljövőben műtét is vár rám. Szerencsére nem életveszélyről van szó, de köze van ahhoz a problémához, ami a vébé előtt jelentkezett” – közölte az edző.

Elmondta: a vb alatt próbált segíteni a csapatnak, és rendszeres kapcsolatban volt a Majoross Gergely megbízott kapitány által vezetett edzői stábbal, de „tehetetlennek” érezte magát, mert „a körülmények miatt” nem tudott a válogatott segítségére lenni.

„Az edzők remek munkát végeztek, figyelembe véve, hogy milyen nehéz helyzet volt. Minden gyorsan történt a torna előtt, és nem volt idő jobban felkészülni rá. Nagyszerűen dolgoztak” – értékelte a kollégák teljesítményét Tolvanen, akinek betegségét – valamint a szakmai stábot érintő változásokat – aznap hozta nyilvánosságra a szövetség, amikor a válogatott elutazott a vb-re.

A magyar együttes egy győzelemmel és négy vereséggel – valamint 7–18-as gólkülönbséggel – az ötödik helyen végzett a divízió 1/A-s vb-n.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik