Jégkorong: nem jönnek a lettek, megint duplázunk a lengyelek ellen

Vágólapra másolva!
2020.12.15. 10:58
null
Simpson edző (középen) megint csak a lengyelek ellen készítheti fel Sofronékat (Fotó: Szabó Miklós)
Változás történt a magyar jégkorong-válogatott programjában, amely a hét második felében Katowicébe utazik, ahol az előzetes tervekkel szemben Lettország válogatottja helyett is a házigazda lengyel válogatottal csap össze, így november után december közepén is két mérkőzést vív majd ellenük.

Amint arról egy hete beszámoltunk, a magyar jégkorong-válogatott ezen a héten csütörtökön és pénteken Lengyelországban vív két felkészülési mérkőzést, ám az első ellenfél az eredetileg tervezett Lettország helyett is a házigazda lesz.

A szervezők egy három csapatos minitornát szerettek volna tető alá hozni a lengyel, a magyar és a lett válogatott részvételével, ám a baltiak a koronavírus-járványra hivatkozva végül lemondták a szereplést, így Sean Simpson csapata a november két – sikeresen megvívott – lengyelek elleni meccs után decemberben is kétszer lép jégre ellenük.

A lettek ellen azért is lett volna jó megmérkőzni, mert velük egy olimpiai selejtezőcsoportban szerepel a magyar válogatott.

A magyar válogatott szerdán utazik Katowicébe, ahol csütörtökön és pénteken lép majd jégre. Sean Simpson keretébe négy újonc is bekerült, és azt sem szabad elfelejteni, hogy decemberi IIHF-szünet alatt az osztrák és a szlovák bajnokságban is zajlik a küzdelem, így a DVTK Jegesmedvék és a Fehérvár AV19 játékosaira sem számíthat a kapitány ezúttal, ahogy a légiósokra sem a nemzetközi utazás és az ehhez kapcsolódó szabályozások miatt.

A módosított programtervezet szerint csütörtökön 18.45-kor, másnap egy órával korábban kezdődik a mérkőzés.

A MAGYAR JÉGKORONG VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok

Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC)
Hátvédek
Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (UTE), Kiss Roland (DEAC), Dóczi Zsombor (MAC HKB Újbuda), Bukor Rajmund (Opten Vasas HC), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Sarcia Antonino (FTC-Telekom), Vokla Roland (DEAC)
Csatárok
Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub), Dézsi Bence (Titánok), Bodó Christopher (UTE), Sági Martin (FTC-Telekom), Benk András (UTE), Szabad Kevin (UTE), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC HKB Újbuda), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Majoross Barnabás (MAC HKB Újbuda), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vincze Péter (UTE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik