Jégkorong: Kulmala gyorsan megtalálta az összhangot Gallóékkal

Vágólapra másolva!
2021.11.12. 09:25
Galló Vilmos két év után góllal tért vissza a magyar jégkorong-válogatottba, amely Rasmus Kulmala személyében újoncot is avatott a Sárközy Tamás-emléktornát. A finn származású csatár egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét az olaszok elleni 4–1-es győzelemből. 

„Természetesen nagyon jó érzés, hogy mindjárt az első meccsemen gólt lőttem a magyar válogatottban, de ennél sokkal fontosabb, hogy nyertünk és jó meccset játszottunk az olaszokkal” – zárta rövidre Rasmus Kulmalaaz első találat. Arról viszont bővebben beszélt az NSO Tv-nek, hogy mennyire értette meg magát a jégen a vele egy sorban szereplő, szintén az északi hoki közegében felnövő és jelenleg is ott játszó Sebők Balázzsal és Galló Vilmossal. No, meg arról is ejtett néhány szót, hogy milyen volt finnként a magyar himnuszt hallgatni a mérkőzés után, s miért volt számára is fontos ez a pillanat.

Galló Vilmos ugyancsak góllal járult hozzá a győzelemhez. Videónkban részletesen beszél arról, hogyan élte meg, hogy hosszú idő után ismét jégre lépett a válogatottban, be is talált a kapuba, ráadásul tette mindezt a hazai közönség előtt. Emellett kitér Rasmus Kulmalára is.

JÉGKORONG
SÁRKÖZY TAMÁS-EMLÉKTORNA, 1. NAP

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 4–1(0–0, 2–0, 2–1)
Tüskecsarnok, 1103néző.Vezette:Pálkövi Zs., Rencz, Muzsik, Kövesi
MAGYARORSZÁG:ARANY – HORVÁTH M., Pozsgai / Szirányi B., Garát (1) / Kiss D., Kiss R. / Tóth G., Tóth R. – GALLÓ 1 (1), Sebők, KULMALA 1 (1) / Erdély (1), Sofron, Nagy G. 1 / Vincze P. 1, Csányi K., Magosi (1) / Nagy K., Szita, Mihály.Szövetségi kapitány:Sean Simpson
OLASZORSZÁG:Fadani – Di Perna, Trivellato / Pavlu, Spornberger / Marzolini, Soracreppa / Defrancesco, Tauferer – Frank, Mizzi, Petan / BERGER 1, I. De Luca (1), Felicetti / Kostner, TEDESCO, Traversa / S. De Luca, Glück (1), Mantinger.Szövetségi kapitány:Gregory Ireland
Kapura lövések:40–31.

Gól – emberelőnyből:3/2, ill. 3/0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik