Jégkorong: Büszke vagyok rá, hogy magyar válogatott lehettem – Scott Macaulay

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 11:42
Scott Macaulay jövő héten minden bizonnyal jégre lépne a magyar jégkorong-válogatott soraiban a Sárközy Tamás Emléktornán, a kanadai születésű hátvéd azonban a ljubljanai divízió 1/A világbajnokság után szögre akasztotta a korcsolyáját. Bár azt, hogy végleg befejezi a profi karrierjét, csak bő öt hónappal később mondta ki. 

A 31 éves jégkorongozó mindig is tudta, hogy viszonylag fiatalon akarja lezárni az aktív karrierjét, de igen nehéz volt meghoznia a döntést, főleg annak fényében, hogy a magyar jégkorong-válogatottal esélye lehetett volna részt venni az A-csoportos világbajnokságon. Azt azonban már nem akarta vállalni, hogy még egy évet játsszon, távol a családjától, hiszen közben visszaköltöztek Kanadába, s amikor egy hónappal ezelőtt megszületett a második kisfia, valamint kapott állást a szülővárosában, Winnipegben, akkor mondta csak ki, hogy vége.

„Óriási dolog lett volna az A-csoportos világbajnokságon jégre lépni, de nekem sajnos ez már nem adatik meg. Azonban nagyon büszke vagyok rá és nagy megtiszteltetésként élem meg, hogy Magyarországért játszhattam, s segíthettem abban, hogy a magyar válogatott feljusson a legjobbak közé” – mondta az NSO Tv-nek, s arról is beszélt, akkor is nyomon követi válogatottunk meccseit, szurkol a fiúknak, ha ehhez nagyon korán felkelnie.

Scott Macaulay-val hosszabb interjút olvashatnak majd a november 12-i Képes Sportban. Többek között elmondja, hogyan telnek a mindennapjai a civil életében, visszatekint a magyarországi éveire, s a gyerekkorát is felidézzük, amikor még arról álmodozott, hogy NHL-játékos lesz belőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik