Jégkorong: Büszke vagyok erre az éremre – Sebők Balázs

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 18:10
null
Sebők Balázs válogatott mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)
Alaposan megünnepelte finn bajnoki bronzérmét a jégkorongozó Sebők Balázs – gondolhatnánk, ám nem így történt.

 

Jelenlegi legmagasabban jegyzett jégkorongozónk csapatával, az Ilves Tamperével vasárnap este megnyerte az egymeccses bronzcsatát a finn élvonalban, a Liigában: a tampereiek 3–2-re győztek Galló Vilmos korábbi klubja, a kuovolai illetőségű KooKoo ellen, a bronzmérkőzés első gólját maga Sebők Balázs szerezte. A kiváló center így 49 meccsen 34 ponttal zárt Európa egyik topbajnokságában, s a 2017-ben még a kuopiói KalPával szerzett bajnoki ezüstje után immár egy Liiga-bronzérme is van.

Sebők azonban ünneplés, esetleg a hosszú szezon fáradalmainak kipihenése helyett – megsüvegelendő, vezérhez méltó módon – inkább válogatott kötelességeinek tett eleget: jóformán azonnal útnak indult Finnországból haza, hogy már hétfőn csatlakozzon a május eleji, ljubljanai divízió 1/A-világbajnokságra készülő magyar nemzeti csapat Vasas Jégcentrumban edző keretéhez.

„Amikor az elődöntőből kiestünk, borzasztóan csalódottak voltunk, úgy éreztük, több lehetett volna ebben a brigádban. Ez a bronzérem viszont valamennyire kárpótolt mindenkit: huszonegy év után nyertünk ismét érmet a klubnak, szenzációs hangulatú, telt házas meccseket játszottunk, nagyszerű volt ennek részese lenni – mondta a Nemzeti Sportnak a 27 esztendős támadó, aki bevallása szerint karácsony utánra érte el azt a formát, amivel már ő is elégedett volt, s amivel csapata húzóemberévé lépett elő. – Nem lehetek elégedetlen, büszke vagyok erre az éremre, de jövőre visszatérek, és remélem, még fényesebb lesz ez az érem!”

A válogatott tehát talán legfontosabb láncszemével bővült a hét elejére, a létszám mégis csökkent, a Sean Simpson szövetségi kapitány vezette stáb ugyanis az utolsó előtti keretszűkítés nyomán négy játékostól – a kapus Bálizs Bencétől, a védő Kiss Dánieltől, a csatár Vincze Pétertől és Szita Donáttól – elbúcsúzott, így 25 fő maradt a névsorban.

Ezzel együtt hivatalosan is eldőlt, hogy Bartalis István sérülés miatt biztosan nem lehet ott a május 3. és 8. közötti vb-n, és a finn másodvonalbeli SapKo-csatár, Nagy Krisztián sem lesz az utazó csapat tagja.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (UTE)
Védők: Fejes Nándor (Gyergyói HK, romániai), Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Scott Macaulay (MAC), Pozsgai Tamás (MAC), Szirányi Bence (DVTK), Tóth Gergely (MAC)
Csatárok: Erdély Csanád (Fehérvár), Hári János (Fehérvár), Kóger Dániel (FTC), Rasmus Kulmala (FTC), Magosi Bálint (Fehérvár), Mihály Ákos (Fehérvár), Nagy Gergő (FTC), Papp Kristóf (Michigan State University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Ilves Tampere, finn), Sofron István (SC Csíkszereda, romániai), Terbócs István (Fehérvár), Tóth Richárd (MAC), Vas János (HC Presov, szlovák)
Szövetségi kapitány: Sean Simpson (kanadai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik