Jégkorong: Az erő megvan bennük, az önbizalom a kérdés

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 07:43
Vokla Roland bő egy év után kapott ismét meghívót, míg Szabad Kevin először bizonyíthatja, hogy helye van a magyar jégkorong-válogatottban. A fiúk azt mondják, megvan bennük az erő, hogy a lengyelországi találkozókon megmutassák magukat Sean Simpson szövetségi kapitánynak. De ez önbizalom kérdése is lesz.

„Nagy meglepetésként ért a válogatott meghívó, de nagyon büszke vagyok magamra, hogy ezt sikerült elérnem – mondta Szabad Kevin, aki a magyar jégkorong-válogatottban a lengyelek elleni két felkészülési mérkőzésen léphet először jégre. – Egyúttal nagy kihívás is, hogy végre a felnőttekkel edzhettek. Úgy érzem, megvan bennem az erő, hogy bizonyítsak a kapitánynak, csak néha baj van az önbizalmammal.”

Vokla Roland, aki bő egy éve éppen a gdanski nemzetközi tornán szerezte meg első gólját a válogatottban, szintén az önbizalmával küzd. Viszont úgy érzi, jelenleg jó formában van, és ahogy a klubcsapatában, a DEAC-ban, úgy a nemzeti csapat keddi gyakorlásán is jól ment neki a játék. Videónkban arról is beszél, milyenek az első benyomásai Sean Simpsonról, illetve mit mondott a teljesítményéről a négyszemközti beszélgetésen a szövetségi kapitány.

Szabad Kevin elárulja, az UTE-ban kezd-e helyreállni az önbizalma, valamint arról is beszél, mit vár tőlük a szakvezető Katowicében.

A magyar válogatott csütörtökön 18.45-től, míg pénteken 17.45-től játszik a lengyelekkel, utóbbi meccset az m4sport.hu-n lehet követni élőben.

A MAGYAR JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC)
Hátvédek: Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (UTE), Kiss Roland (DEAC), Dóczi Zsombor (MAC HKB Újbuda), Bukor Rajmund (Opten Vasas HC), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Sarcia Antonino (FTC-Telekom), Vokla Roland (DEAC)
Csatárok: Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub), Dézsi Bence (Titánok), Bodó Christopher (UTE), Sági Martin (FTC-Telekom), Benk András (UTE), Szabad Kevin (UTE), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC HKB Újbuda), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Majoross Barnabás (MAC HKB Újbuda), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vincze Péter (UTE)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik