Jégkorong: Amerikából igazolt magyar játékost a Dab.Docler

Vágólapra másolva!
2010.09.24. 12:07
Háromévnyi amerikai légióskodást követően hazatért és a Dab.Docler jégkorongcsapatában folytatja pályafutását Pavuk Attila. A tizenkilenc éves játékos egyéves szerződést kötött az Acélbikákkal, s pénteken már jégre is lép a Steaua elleni Mol Liga-mérkőzésen.

Pavuk Attila a dunaújvárosiak saját nevelésű játékosa, és a juniorválogatottban is számításban vett csatár az elmúlt három idényben az amerikai Hoosac School együttesében hokizott.

„Az amerikai évek után úgy volt, hogy idén a kanadai junior Cental Hockey League-ben szereplő Hawkesbury Hawks együttesében folytatom a játékot, ám a kanadai szövetség végül nem adott engedélyt a szerződtetésemre – mondta Pavuk Attila.  – Ekkor határoztam el, hogy hazajövök, s a nevelőegyesületemben játszom tovább. A döntésben nagy szerepe volt, hogy ismerős környezetbe kerülök, s egy remek edző irányítása alatt készülhetek hétről hétre, méghozzá olyan stílusban, ami egyáltalán nem idegen tőlem. Idei célomként azt határoztam meg, hogy szeretnék még tovább fejlődni, illetve a Mol Ligában, a bajnokságban, valamint a Kontinentális Kupában is jó játékkal szeretnék segíteni a csapatnak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik