Jégkorong: a San Jose Sharks által draftolt kapus Miskolcon

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 11:34
null
Thomas Heemskerk a miskolciak történetének első tengerentúli kapusa lesz (Fotó: Imago)
A jégkorong Mol Ligában szereplő Miskolci Jegesmedvék szerződtették Thomas Heemskerk kanadai kapust, akit korábban az NHL-es San Jose Sharks draftolt.

 

 

Komoly (a magyar bajnokság szintjén már-már meglepően komoly) erősítést jelentett be a Miskolci Jegesmedvék csapata hétfőn délelőtt. A következő évadra érkezik a korábban az NHL-es San Jose Sharks által is leigazolt Thomas Heemskerk.

A 24 esztendős kapust 2009-ben draftolta a kaliforniai csapat, és bár a világ legerősebb jégkorongbajnokságában egyszer sem védett (alacsonyabb ligákba adták kölcsön, a második számú tengerentúli bajnokság, az AHL volt közülük a legerősebb), egy NHL-szerződés azért mindig jelzésértékű. Heemskerk az előző szezonban a magyar válogatott Nagy Gergő csapattársa volt a CHL-es Quad City Mallardsznál, abban, hogy a szerződés megköttetett, nem titkoltan szerepe volt a korábban Miskolcon is játszó hokisnak, az ő véleményét is kikérte a Jegesmedvék újdonsült vezetőedzője, Majoross Gergely. Heemskerk a Quad City elsőszámú kapusaként harminc alapszakasz-mérkőzésen 90.7, tíz rájátszásmeccsen pedig 93.7 százalékos hatékonysággal védett.

A kanadai kapus érkezésével a posztot tekintve megnyugodhatnak Miskolcon, hiszen Heemskerk szakmai önéletrajza imponáló, ráadásul egy gonddal kevesebb azok után, hogy a múlt héten kiderült: az eddigi elsőszámú kapus, Gyenes Dávid vállműtétre szorul, nem tudja majd vállalni a szezont.

Thomas Heemskerk egyébként a miskolciak történetének első tengerentúli kapusa, érkezésével eldőlt, hogy a Jegesmedvék a Heemskerk, Duschek Dávid kapusduóval vágnak neki a 2014–2015-ös szezonnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik