Jégkorong: a korábbi NHL-es hokis az új német kapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 17:29
A korábbi NHL-es Marco Sturm lett a magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő német jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya.  

Az 1006 NHL-es meccsel német rekorder Marco Sturm megbízatása 2017-ig szól, ám ha a csapat kijut a 2018-as pjongcsangi olimpiára, akkor szerződését automatikusan meghosszabbítják egy évvel. A 36 esztendős szakember eddig csak kisebb edzői feladatokat látott el.Marco Sturm megbízatása 2017-ig szól, ám ha a csapat kijut a 2018-as pjongcsangi olimpiára, akkor szerződését automatikusan meghosszabbítják egy évvel. A 36 esztendős szakember eddig csak kisebb edzői feladatokat látott el.

Elődjével, Pat Cortinával májusban nem kötöttek új szerződést. A gárda a csehországi világbajnokságon lemaradt a negyeddöntőről, összesítésben a tizedik helyen zárt, korábban pedig a tavalyi szocsi téli olimpiára sem jutott ki. Cortina – akinek vezetésével 2008-ban a magyar válogatott hetven év után felkerült az élvonalba, és 2009-ben az A–csoportban játszhatott – 2012 óta volt német szövetségi kapitány.

A magyar és a német válogatott a jövő májusi világbajnokság szentpétervári csoportjában találkozik majd egymással.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik