Hoki-vb: Kisfiúk voltunk felnőttek ellen – Majoross Gergely

SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)SZŰCS ANDRÁS, TUMBÁSZ HÉDI (Nur-Szultan)
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 19:03
Kezdenek látszani a Nur-Szultanban zajló divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság tanulságai: Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány szerint akkor néz ki jól a csapatunk, ha sok a területe és ideje, csakhogy a legjobbak ellen épp ezekből van kevés, ezért nem szerzünk elég találatot. Az viszont más kérdés, hogy miért nem vagyunk elég tökösek, ahogy a kapitány mondta a Szlovéniától elszenvedett 6–0-s zakó után, amelynek az a kellemetlen hozadéka, hogy még ki is eshetünk.
Majoross Gergely szerint az utolsó meccsből kell kihoznunk a legtöbbet (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Majoross Gergely szerint az utolsó meccsből kell kihoznunk a legtöbbet (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

– Miért nem megy?
– Bár azt mondhatnánk, hogy a játék nem ment, ez a meccs hasonlított a Dél-Korea ellenihez, amennyiben a játékunk rendben volt, csak akkor a fejünk hiányzott, most meg a testünk közepén lévő dolgok: ez tragikus és a válogatottra sosem volt jellemző – felelte Majoross Gergely, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. – Ilyen töketlenül még nem viselkedtünk soha a kapuk előtt, mint ezúttal. Azért veszítettünk hattal, mert kisfiúk voltunk felnőttek ellen, ami nem nézett ki jól.

– Mit lehet tenni e gyámoltalanság ellen?
– Erre még van néhány órám, hogy kitaláljam szombaton.

– A puhányság, az eladott korongok és főleg a nem belőtt helyzetek nem szerkezeti problémának tűnnek, akkor miként lehet javítani rajtuk?
– Az alapvető problémánk az, hogy addig nézünk ki jól, amíg nagy a területünk és van időnk, mert kijön a sebességünk és az ügyességünk. Ez így volt a felkészülés során Szlovénia és Olaszország ellen, úgy néztünk ki, mint egy All Star-válogatott. Aztán jött Nagy-Britannia, minden sípszó után egy kicsit idevert, kicsit odavert, képen törölt, mindjárt nem volt olyan egyszerű a helyzet: lőttünk egyet. Korea ellen ugyanez történt: csinálunk sok jó dolgot, de kényelmetlenek és kellemetlenek, megint csak egy szerzett gól. Fehéroroszország ellen is jól mutattunk, de csak egyet lőttünk onnan, ahol nem a szépség és az ügyesség számít… Amikor utána Litvánia ellen nagy lett a terület és lehetett korcsolyázni, rendkívül gyors és technikás csapat benyomását keltettük. Csak aztán következett Szlovénia néhány százkilencven centissel, és megint bajban voltunk. Erre kell valamiféle megoldást találnunk, és nem vasárnapig, hanem a közeljövőben: ennek a csapatnak át kell alakulnia.

– De pont ezeken a válogatottakon át vezetne az út az elitbe, nem?
– Ha reálisan gondolkodunk, az elit messze van tőlünk, és nem ma, hanem az elmúlt néhány évben. Az, hogy tavaly minden eredmény a legjobban alakult, és az utolsó pillanatig volt esélyünk a feljutásra, becsapós. Ha a realitás talaján állunk, az elit nagyon messze van.

– A sajtótájékoztató végeztével miről beszéltek a kollégájával?
– Ő azt mondta, hogy sok sikert kíván az utolsó meccsünkre, én azt feleltem, hogy inkább én kívánok nekik… Azt hiszem, ugyanolyan fontos, hogy ők is elvégezzék a feladatukat, mint az, hogy mi felkészüljünk a sajátunkra, nem bánnám, ha nem az utolsó mérkőzésünkön múlna…

– Kell már azon is matekozni, hogy Kazahsztán ellen akár a gólkülönbség is számíthat?
– Kelleni kell, csak értelme nincs, mert azt nem tudjuk befolyásolni, hogy mi történik a mi következő mérkőzésünkig. Van sok forgatókönyv, ami nem jó nekünk, ám bízunk abban, hogy úgy alakulnak az eredmények, hogy a bentmaradásunk ne forogjon veszélyben. Nekünk a saját meccsünkkel kell foglalkozunk, abból kell kihoznunk a legtöbbet.

– Magosi Bálint visszatérésére mekkora az esély?
– Nulla százalék.

DIVÍZIÓ1/A-S JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN
4. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 0–6 (0–1, 0–3, 0–2)
Nur-Szultan, 1012 néző. Vezette: Hansen (norvég), Oszkirko (orosz), Constantineau (francia), Pak Dzsun Szu (dél-koreai)
MAGYARORSZÁG: Vay (Bálizs)
Stipsicz, Szabó D. – Wehrs, Szirányi B. – Macaulay, Pozsgai – Varga A.
Erdély Cs., Sarauer, Galló V. – Nagy K., Bartalis, Sofron – Nagy G., Vas J., Bodó – Benk, Terbócs
Mb. szövetségi kapitány: Majoross Gergely
SZLOVÉNIA: Gracnar
Gregorc, Kovacevic – Magovac, Repe – Podlipnik, Pretnar – Stebih
Sabolic, Kopitar, D. Rodman – Kuralt, Verlic, Ograjensek – Z. Pance, Cimzar, Hebar – Kalan, Drozg, B. Golicic – Zajc
Szövetségi kapitány: Ivo Jan
Gólok:
13:57: Stebih (Drozg, 1–0). 20:59: Drozg (Sabolic, Kopitar – emberelőny, 2–0). 23:16: Drozg (Zajc, B. Golicic, 3–0). 30:22: Kuralt (Magovac, 4–0). 54:11: Kopitar (D. Rodman, 5–0). 58:33: Hebar (Z. Pance – emberhátrány, 6–0)
MESTERMÉRLEG

Ivo Jan: – Nagyon jól hokiztunk, kiválóan reagáltunk a három fájó vereségre. Gratulálnom kell a játékosaimnak, amiért és ahogyan dolgoztak és koncentráltak végig. Csapatként működtek a hatvan perc során elejétől a végéig.
Majoross Gergely:
– Szlovénia éles volt, nagyszerűen játszott. Nekünk viszont hasonlított ez a meccs a Dél-Korea ellenire: sok helyzetet teremtettünk, a középső harmadban többet is, mint az ellenfél,
A kapuknál dőlnek el a fontos dolgok, és mi ott veszítettük el a meccset. Mostantól azért kell megtennünk mindent, hogy bent maradjunk.

A TOVÁBBI PROGRAM
4. FORDULÓ – SZOMBAT
8.30:Dél-Korea–Litvánia
13.30: Kazahsztán–Fehéroroszország (Tv:Sport1)

5. FORDULÓ – VASÁRNAP
8.30:Szlovénia–Litvánia (Tv:Sport1)
12.00:Fehéroroszország–Dél-Korea (Tv:Sport1)
15.30:Kazahsztán–MAGYARORSZÁG (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Fehéroroszország 3 3 11– 5 9
2. Kazahsztán 3 3 10– 4 9
3. Dél-Korea 3 2 1 11– 8 6
4. Szlovénia 4
1 3 12–12 3
5. MAGYARORSZÁG 4
1 3
6–15 3
6. Litvánia 3 3 5–11 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik