Hoki: magyar felmenőkkel rendelkező cseh Fehérváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.11. 15:34
A magyar felmenőkkel rendelkező cseh támadó, Marek Györi a következő szezontól a Mol Ligában szereplő Fehérvári Titánokat erősíti – írja a klub hivatalos honlapja.

A 21 éves támadó az előző szezont az Orli Znojmo csapatában töltötte, ahol 36 mérkőzésen 5 pontot szerzett. A 183 centiméter magas, 90 kilogramm súlyú Györi korábban cseh utánpótlás-csapatokban, valamint EBEL-es bemutatkozása előtt néhány mérkőzés erejéig a cseh harmadosztályban játszott.

„Fontos volt számomra, hogy egy olyan klubhoz igazoljak, ahol van EBEL-csapat. Beszéltem korábban Székesfehérváron játszó játékosokkal, akik ajánlották a klubot és nagyon örültem az együttes megkeresésének. A családom és az ügynököm is egyetértettek, hogy remek lehetőség ez számomra. A szurkolókat már ismerem, tudom, mennyire jó a hangulat Székesfehérváron. Az első külföldön töltött évemben szeretnék keményen dolgozni, fejlődni játékosként és emberként is. Tudom, hogy sok fiatal játékos van a Mol Ligában, akik jól képzettek, így jó mérkőzéseket várok" – mondta a cseh állampolgársággal, de magyar felmenőkkel is rendelkező játékos.

Kóger István, a Fehérvári Titánok vezetőedzője hasznos játékosként írta le az érkező támadót: „Ő egy magyar gyökerű fiatalember, akinek jók a méretei, ráadásul jobb kezes, ami hasznos lehet több pozícióban is. A játékos már rendelkezik EBEL-tapasztalattal, és úgy gondolom, hogy hosszú távon nálunk is megállja majd a helyét. Györi egy magasabb hokikultúrából érkezik hozzánk, így fiatal kora ellenére azt várom tőle, hogy példát mutasson a csapat tagjai számára mind a jégen, mind a jégen kívül az öltözőben."

A játékos azt is elárulta, mi köti őt Magyarországhoz: „A nagyapám Magyarországon született, de sajnos csak pár szót tudok magyarul, mint a »szia«, »köszönöm« vagy »hogy vagy?« A jövőben azonban szeretnék megtanulni magyarul"

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Fehérvártól távozó Andrew Sarauer az EBEL-ben szereplő Villachnál folytatja pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik