Hári János: Kis önbizalom kéne a helyzeteinknél

Vágólapra másolva!
2017.04.26. 14:42
null
Hári János türelemre int (Fotó: MJSZ/Fényes Gábor)
Jégen nem, csak szárazon edzett szerda délben a magyar jégkorong-válogatott, amely az Ausztria és Dél-Korea elleni vereségeket követően csütörtökön Lengyelországgal játszik a Kijevben zajló divízió 1/A-világbajnokságon.

 

Papíron 75 percnyi jégideje volt szerda délben a magyar válogatottnak, de valójában csak Bálizs Bence és a kapusvésztartalék Arany Gergely ment jégre a kapusedző, a finn Jukka Kontsas vezetésével, a többieket szárazon dolgoztatta meg Puskás Sándor erőnléti edző, míg a bordasérülés miatt Dél-Korea ellen nem játszó Vas János csak szobabiciklizett.

Persze ráfér a társaságra a pihenés és felfrissülés, hiszen az előző két napon 24 órán belül két meccset vívott, ráadásul mindkétszer kikapott 3–1-re (úgy, hogy az utolsó harmadokra még döntetlennel fordult…), így a hangulat is nyomott a Lengyelország elleni folytatás előtt. A feltöltődésben segíthetne az emlék, hogy két éve ilyenkor éppen a lengyelekkel játszottunk, csak akkor úgy, hogy már egy pont is elég lett volna a feljutáshoz (a biztonság kedvéért 2–1-re nyertünk), ami jelenleg inkább álomnak tűnik, noha akkora a körbeverés az osztályban, hogy még tényleg bármi lehet.

Mindenesetre vannak kategóriák, amelyekben muszáj javulnia a csapatnak, legfőképpen a góllövésben, hiszen a legutóbbi két játéknapon egy-egy találatra futotta csupán, azok is kettős emberelőnyből születtek. (Ausztria ellen statisztikailag persze sima fórból, de gyakorlatilag kettősből, hiszen a kiállítás két másodperce járt le, a büntetett vissza sem ért a helyére időben.) Szóval a termelékenységen javítani kell, főleg mivel a riválisaink sokkal hatékonyabbak.

„A kondinkkal semmi gond, hiszen a dupla terhelés után ma szabadnapunk van – kezdte Hári János. – Természetesen a két vereség nem esett jól, de ilyen a sport, néha beleszaladsz pofonokba is… Most igyekszünk feltöltődni, és utána megnyerni a hátralévő két mérkőzésünket. Kis önbizalom kéne a helyzeteinknél, nem tudom pontosan, mi hiányzik, de remélem, holnapra javulni fog, és végre szerencsésebben pattannak a korongok. Lengyelországot még nem elemeztük ki, ám az elmúlt években elég defenzíven játszott, kevés találatot szerez. Türelmesnek kell lennünk, és végre kihasználni azokat a lehetőségeket, amik előttünk adódnak.”

Az összeállításban annyi változást tervez a szakvezetőség, hogy éppen Hári kikerül Bartalis István mellől, hogy ismét centerként, és ne a szélen játsszon, mert Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint oldalt nem annyira hatékony. Így aztán Bartalis, Hári és Andrew Sarauer lesznek az első három sor irányítói, míg Vas János aligha tér vissza. Azt csak holnapra dönti el a stáb, hogy melyik kapusunk álljon a gólvonalra.

Ma egy meccset rendeznek Kijevben, Kazahsztán a házigazda Ukrajnával játszik, holnap pedig a Lengyelország elleni rangadónk helyi idő szerint 17.00-kor (otthon 16.00) kezdődik.

A MÉRKŐZÉSEK
1. FORDULÓ (április 22., szombat)
Ukrajna–Magyarország 3–5
Dél-Korea–Lengyelország 4–2
Ausztria–Kazahsztán 2–3
2. FORDULÓ (április 23–24., vasárnap és hétfő)
Kazahsztán–Dél-Korea 2–5
Lengyelország–Ukrajna 2–1
Magyarország–Ausztria 1–3
3. FORDULÓ (április 25., kedd)
Kazahsztán–Lengyelország 1–0 – h. u.
Magyarország–Dél-Korea 1–3
Ukrajna–Ausztria 0–1
4. FORDULÓ (április 26–27., szerda és csütörtök)
Kazahsztán–Ukrajna április 26, 19.30
Lengyelország–Magyarország április 27., 16.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Ausztria–Dél-Korea április 27, 19.30
5. FORDULÓ (április 28., péntek)
Magyarország–Kazahsztán 12.30 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Lengyelország–Ausztria 16.00
Dél-Korea–Ukrajna 19.30
AZ ÁLLÁS
1. Dél-Korea 3 3 12–5 9
2. Ausztria 3 2 1 6–4 6
3. Kazahsztán 3 1 1 1 6–7 5
4. Lengyelország 3 1 1 1 4–6 4
5. Magyarország 3 1 2 7–9 3
6. Ukrajna 3 3 4–8 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok (2):
Bálizs Bence (MAC Budapest), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Bekkek (7): Garát Zsombor (Austin Bruins, amerikai), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kalvin Sagert, Szirányi Bence (mindkettő Fehérvár), Stipsicz Bence (Cedar Rapids RoughRiders, amerikai), Varga Arnold (Debreceni HK), Kevin Wehrs (Villach, osztrák)
Csatárok (13): Bartalis István (Schwenninger Wild Wings, német), Benk András, Csányi Karol (mindkettő Újpest), Keegan Dansereau (DAB), Erdély Csanád, Kóger Dániel, Andrew Sarauer, Vas János (mind Fehérvár), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Leksand, svéd), Magosi Bálint (DVTK), Nagy Krisztián, Terbócs István (MAC)
Kapus-vésztartalék: Arany Gergely (MAC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik