Fontos, hogy dolgozni kelljen a válogatottságért

Vágólapra másolva!
2010.03.30. 16:30
Az április 17-én kezdődő ljubljanai divízió 1-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott április 10-én és 11-én vívja utolsó felkészülési találkozóit két rangos ellenfél, Ausztria és Norvégia ellen a Papp László Budapest Sportarénában. A válogatott bő keretéről és a világbajnoki esélyekről Dobos Tamás, korábbi válogatott jégkorongozó a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, örül annak, hogy ennyi fiatal kap lehetőséget a csapatba kerülésre, így érezhetik, hogy a magyar jégkorongnak szüksége van rájuk.

„Örülök, hogy Ted Sator ennyi játékosnak ad lehetőséget a felkészülés során. Abban az időben is harminc fő fölött volt a válogatott bő kerete, amikor Pat Cortina mellett dolgoztam, de most hat teljes sorral készülnek a világbajnokságra. Ezzel olyan játékosok is harcolhatnak a csapatba kerülésért, akiknek korábban nem volt lehetőségük bizonyítani" – kezdte értékelését Dobos Tamás.

KVÍZ – NYERJEN

Játsszon Ön is az NSO kvízével! A helyesen válaszolók között 15 darab, 2 fő részére szóló belépőjegyet sorsolunk ki a magyar–osztrák vagy a magyar–norvég összecsapásra.

A játékhoz kattintson ide!

„Fontos, hogy a fiatalok érezzék, van értelme a munkájuknak, így nem fogják idő előtt befejezni pályafutásukat, mint ahogy ez sajnos korábban néhány esetben megtörtént. Az idősebb korosztálynak is kemény munkára lesz szüksége, nem kerülhetnek be a nevük alapján a csapatba, bár ma már a válogatott minden tagjának profi a hozzáállása, tudják, meg kell küzdeni a csapatba kerülésért" – folytatta Dobos.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a szlovéniai divizió I-es vb-n a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A válogatott jövőjéről Dobos elmondta: „A magyar jégkorong gyökeret vert a divízió 1-ben. Ez persze nem jelenti azt, hogy ki van zárva a feljutás az A-csoportba, de további fejlődésre van szükség, hogy stabilan a legjobbak között szerepelhessünk. A válogatott sikeressége attól is függ, mi lesz a szakmai stáb koncepciója. Lehetséges, hogy az elkövetkező fiatalítás miatt beáldoz egy világbajnokságot a vezetőség, de közben a csapat összeérik, tapasztalatot szerez, ami kifizetődő lehet."

„Az ifjú játékosok közül Kóger Dániel, Nagy Gergő, Berta Ákos, Galanisz Nikandrosz és Magosi Bálint előtt szép jövő áll, ha folyamatosan lehetőséget kapnak a bizonyításra – értékelt a korábbi válogatott játékos.

A PANNON HOKI GÁLA PROGRAMJA 
április 10., 18.00 ó: Magyarország–Ausztria, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 16.30 ó: Magyarország–Norvégia, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Budai Krisztián (FTC), Hetényi Zoltán (SAPA Fehérvár), Kiss Tamás (DAB.Docler), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars), Szuper Levente (Hannover Scorpions)
Hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (DAB.Docler), Horváth András (SAPA Fehérvár), Jobb Dávid (SAPA Fehérvár), Kangyal Balázs (Vasas Bp. Stars), Maklári Erik (SAPA Fehérvár), Orbán Attila (DAB.Docler), Pozsgai Tamás (DAB.Docler), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon HC), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (SAPA Fehérvár)
Támadók: Azari Zsolt (DAB.Docler), Benk András (SAPA Fehérvár), Berta Ákos (Vasas Bp. Stars), Fekete Dániel (SAPA Fehérvár), Fodor Szabolcs (Vasas Bp. Stars), Gergely Csaba (Vasas Bp. Stars), Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kiss Ákos (DAB.Docler), Kóger Dániel (SAPA Fehérvár), Kovács Csaba (SAPA Fehérvár), Ladányi Balázs (SAPA Fehérvár), Magosi Bálint (DAB.Docler), Nagy Gergő (SAPA Fehérvár), Palkovics Krisztián (SAPA Fehérvár), Sofron István (SAPA Fehérvár), Vas Márton (SAPA Fehérvár), Vas János (SAPA Fehérvár), Vaszjunyin Artyom (SAPA Fehérvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik