Erste Liga: Sofron az elődöntő mindkét egyéni elismerését begyűjtötte

Vágólapra másolva!
2022.03.31. 10:31
null
Sofron István csapata legjobbjai között van a playoffban (Fotó: Erste Liga)
Az Erste Liga rájátszásában szereplő SC Csíkszereda magyar válogatott támadója, Sofron István a DEAC elleni elődöntő öt mérkőzésének mindegyikén eredményes volt, ráadásként még három asszisztot is jegyzett, így nyolc pontjával a párharc legeredményesebb játékosa lett – nem csoda, hogy megválasztották az elődöntő legjobbjának. S még a legszebb gól díját is bezsebelte.

Pénteken kezdődik az Erste Liga döntője a címvédő SC Csíkszereda és az FTC-Telekom között. A budapesti együttes elleni elődöntőben a Gyergyói HK az utolsó két mérkőzésre nem tudott kiállni a csapatot sújtó betegséghullám miatt, így a ferencvárosiak 4:1-es összesítéssel jutottak tovább. Szintén ilyen arányban múlta felül a DEAC-ot a Csíkszereda. Mind az öt mérkőzésen eredményes volt Sofron István, aki három gólpasszt is adott, és az elődöntő legjobbja lett a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban.

„Nehéz párharc volt, attól függetlenül, hogy négy eggyel jutottunk tovább, messze nem volt egyszerű dolgunk. Mindegyik meccs szoros volt, többször is fordítanunk kellett. Az ötödik találkozón az utolsó harmadban karaktert tudtunk mutatni, és örülök annak, hogy meg tudtuk mutatni, hogy valahogy mindig megtaláljuk a győzelemhez vezető utat”– mondtaa ligahonlapon megjelent interjúban.

Az elődöntő legszebb gólját is Sofron István szerezte, a párharc negyedik meccsén a Debrecenben, a 4–3-ra elveszített mérkőzésen kapásból lőtt bombagólt Hetényi Zoltánnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik