Erste Liga: edzői nélkül kezdi meg a bajnokságot az FTC

Vágólapra másolva!
2022.09.14. 17:46
null
A mosolya (is) sodorta bajba Fodor Szabolcsot... (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Jégkorongszövetség hivatalos honlapján megjelentek szerint a testület fegyelmi bizottsága az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot egy, segítőjét, Yul Hennellyt két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással büntette meg az előző Erste Liga-idény bajnoki döntőjének utolsó meccsén tanúsított sportemberhez nem illő magatartásért.

 

Mindez azt jelenti, hogy Fodor Szabolcs a DEAC elleni első bajnoki mérkőzésen nem ülhet le csapata kispadjára, míg Yul Hennelly a Újpest elleni vasárnapi bajnokit is kihagyni lesz kénytelen.

A szövetség honlapján elérhető fegyelmi határozatok alapján Fodor „a mérkőzés utolsó percében sportszerűtlen, vulgáris hangnemben beszélt a mérkőzés játékvezetőivel. A mérkőzést követő díjátadáson a játékvezetőkre nézett, sportszerűtlen módon mutatta az érmét, majd azt kérdezte: kell nektek? Majd nevetett”.

Hennelly esetében a fegyelmi határozatában a szövetség csupán annyit ír az elkövetett vétségről, hogy „a mérkőzés végi kézfogásnál a játékvezetők munkáját vulgáris és sportszerűtlen módon becsmérelte”.

Három Erste Liga-mérkőzésre szóló eltiltást kapott Tóth Gergő ferencvárosi jégkorongozó is.

Az FTC játékosa a DEAC elleni, vasárnapi Szuperkupa-találkozó utolsó előtti percében durva játékért 5+20 perces büntetést kapott. Tóth egy játékmegszakítás során a cserepadról bekorcsolyázva verekedést kezdeményezett ellenfelével. A verekedés közben kesztyűit eldobva jégen fekvő passzív ellenfelét tovább ütötte, a verekedést a játékvezetők fizikai beavatkozása ellenére sem hagyta abba.

A magyar szövetség fegyelmi bizottságának szerdai álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy egy játékos kizárólag azzal a szándékkal lépjen a jégre, hogy verekedjen. Az ilyen és ehhez hasonló sérülésveszélyes cselekedeteknek a jégkorongban nincs helyük

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik