Erste Liga: a Brassó hivatalosan is lemarad a következő idényről

Vágólapra másolva!
2021.08.11. 14:13
null
A következő idényben nem csaphat össze Erste Ligás csapatokkal a Brassó (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap, archív)
Visszafelé sült el a Brassó pökhendisége: a legutóbb alapszakaszgyőztes barcaságiak hivatalosan is lemaradnak az Erste Liga 2021–2022-es kiírásáról.


Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten – ezt talán egyszer s mindenkorra megtanulják végre a Corona Brasov háza táján is.

A brassói együttes hiába kétszeres ezüstérmes immár a magyar bázisú jégkorongbajnokságban, s nyerte meg legutóbb a koronavírus-viszontagságok ellenére imponáló teljesítménnyel, mindössze négy rendes játékidős vereséggel az alapszakaszt, a győzteshez teljességgel méltatlan ámokfutásuk, a klub hivatalos kommunikációs felületein megjelent példátlan hangvételű „magyarozós-bírózós” közleményeik nyomán sikerült kivívniuk a jégkorongszeretők és a liga általános unszimpátiáját.

A Corona vezetői a nyáron még tovább vágták a fát maguk alatt. Előbb nem adták be a június 7-i határidőre a nevezésüket a 2021–2022-es kiírásra, majd Emilian Cernica klubelnök a román sajtóban folytatta az uszítóhadjáratot a magyar szövetség és a ligavezetés ellen, abszurd és értelmezhetetlen zsarolással megfűszerezve (mondván, ha a Brassó nem indulhat, akkor a másik két, a román szövetség égisze alá tartozó erdélyi együttes, a címvédő Csíkszereda, illetve a Gyergyó sem, és vica versa).

A klub a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) meghosszabbított határidőire sem (vagy hiányosan, újabb arcpirító feltételeket szabva) juttatta el jelentkezését, mígnem július végén, vesztét érezvén, utólag próbált meg hirtelenjében méltányosságért(!) kuncsorogni. Késő bánat: az MJSZ elnöksége érthető módon nem értékelte különösebben az elmúlt hetek-hónapok vállalhatatlan brassói magatartását, és kedd este elsöprő többséggel utasította el a határidők lejárta után benyújtott méltányossági kérelmet.

„Alegutóbbi idény döntőse nem adott be érvényes nevezést a magyar szervezésű bajnokság 2021–22-es idényére. A klub az elmúlt hónapokban egyetlen határidőt sem tartott be, majd azok lejárta után méltányossági kérelmet nyújtott be az MJSZ elnökségéhez– fogalmaz közleményük.– Ezt a testület a keddi ülésén nem tudta elfogadni. Az elnökség megvizsgálta a kérelmet, az ügy összes előzményét, valamint az irányadó szabályokat, és ezek alapján úgy határozott: nem áll fenn olyan méltányolható körülmény, melynek alapján a szabályok betartása alól felmentést adhatna.”

A felesleges „izmozás” tehát visszafelé sült el, és ezzel igazából valamennyi fél csak veszít, sportszakmailag legalábbis mindenképpen: az amúgy kiváló játékosállományú (ők is áldozatok a történetben) Brassónak marad a gyengécske román bajnokság, az Erste Liga pedig elveszít egy jó csapatot (még akkor is, ha a háromszoros bajnok DVTK visszatér a szlovák Extraligából).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik