Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.12.02 10:21 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A Rangers a fellegekben járhat, az Islanders fekete napja

New York egyik szeme sír a másik nevet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapját követően. A Rangers magabiztosan nyert az Ottawa Senators otthonában, az Islanders azonban padlót fogott az Atlanta Thrashers ellen hazai környezetben. A Buffalo Sabres lesöpörte a pályáról a Carolina Hurricanest, a Nashville verthelyzetből állt fel Montrealban.

Brandan Shanahannak és Michal Rozsivalnal volt oka az örömre
Brandan Shanahannak és Michal Rozsivalnal volt oka az örömre
Brendan Shanahan és a New York Rangers alaposan elpáholta az Ottawa Senatorst a kanadai fővárosban helyi idő szerint szombat este.
A csatár két góljával főszerepet vállalt a győzelemben, amely nagyon közel hozta a "parkőröket" ahhoz, hogy átvegyék a Keleti-főcsoport első helyét éppen a szenátoroktól. Az Ottawa ugyanis a bíztató idénykezdet után teljesen kifulladt, és sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a new yorkiak ellen a hétvégén.

"Rossz passzban vannak, és ezt kegyetlenül ki kell használni. Nem szabad engedni, hogy levegőhöz jussanak, a legkisebb esélyt sem kapták most meg tőlünk, hogy összekapják magukat" – nyilatkozta Shanahan a meccs után.

Henrik Lundqvist már 14. győzelmét aratta. Jaromir Jagr, Dan Girardi és Blair Betts is betalált, 4-0 után el is dőlt a mérkőzés.

Kari Lehtonen a New York Islanders ellen tért vissza ágyéksérüléséből, és ez alaposan meg is látszott a Thrashers teljesítményén. A 33 lövést prudukáló játékos ugyan nem talált be, de megtette ezt Ilya Kovalchuk, aki emelett egy gólpasszt is jegyzett a meglepően sima, 4-0-s atlantai siker alkalmával.

A Buffalo Sabres lesöpörte a pályáról a Carolina Hurricanest, a vendégek 8-1-es kiütéses vereséget szenvedtek az ebben az idényben finoman szólva sem túl acélos buffalóiaktól.

A Nashville Predators az utolsó harmadban nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően győzött a Montreal Canadiens otthonában.

A vendégek nyolc perccel a zárás előtt még 4-1-es hátrányban voltak, ezt követően azonban gyors egymásutánban háromszor is betaláltak, majd a gólnélküli hosszabbítást követően a szétlövésben is jobbnak bizonyultak kanadai riválisuknál.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

SZOMBATI JÁTÉKNAP
Ottawa Senators New York Rangers 2-5
Florida Panthers Washington Capitals 1-2
Buffalo Sabres Carolina Hurricanes 8-1
Detroit Red Wings Phoenix Coyotes 3-2
New York Islanders Atlanta Thrashers 0-4
Montreal Canadiens Nashville Predators 4-5 – szétlövésekkel
Philadelphia Flyers Dallas Stars 1-4
Tampa Bay Lightning Boston Bruins 4-1
St. Louis Blues Chicago Blackhawks 3-1
Calgary Flames Columbus Blue Jackets 3-4 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings Colorado Avalanche 2-5
2021.02.08 23:16:42

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A magyar csapat a világon a 7., Európában az 5. lett, s ezzel az összegzés szerint »pontosan azt a helyet jelölte ki magának, amelyet – reálisan! – megérdemelt«. A nyolc nap alatt a hat mérkőzés »olyan erőkifejtésre kényszerítette a résztvevőket, ami közel jár az emberfölöttihez«.

2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.

2020.11.04 21:24:27

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY.   Ilyen kalibert megnyerni a hokinknak hatalmas fogás.

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.