Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.07 07:43 Frissítve: 2011.07.05 00:02

Az Islanders nyerte a Rangers elleni városi rangadót New Yorkban

Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 32. játéknapján az Islanders nyerte a Rangers elleni városi rangadót New Yorkban. A győztes csapat úgy nyert minimális különbséggel, egy góllal 3-2-re, hogy mindhárom találatát az utolsó harmadban szerezte. A szokott paprikás hangulat ezúttal elmaradt: négy-négy kisbüntetéssel zárták a találkozót a felek. Az Ottawa kiütötte a Torontót, a Washington csak a hosszabbításban adta meg magát Atlantában a Thrashersnek.

Chris Kelly (Ottawa Senators, balra) csapata ötödik gólját szerezve adta meg a kegyelemdöfést a Torontónak, de a cserekapus, Andrew Raycroft (Maple Leafs, jobbra) csak egyszer adta meg magát
Reuters
Chris Kelly (Ottawa Senators, balra) csapata ötödik gólját szerezve adta meg a kegyelemdöfést a Torontónak, de a cserekapus, Andrew Raycroft (Maple Leafs, jobbra) csak egyszer adta meg magát
New Yorkban csupán tizenkét lövést - az Islanders volt az aktívabb -, gólt azonban nem hozott az első harmad, majd Drury emberelőnyből szerzett találatával a 34. percben a Rangers szerzett előnyt. Jagr szezonbeli tizenegyedik asszisztját adta.

Elkezdődött a harmadik harmad, amely előtt egy városi rangadóhoz „méltatlanul” mindössze egy-egy kisbüntetést könyvelhettek el mindkét oldalon.

A 42. perc elején egyenlített az Islanders - Hunter volt eredményes -, de a 45. percben a Rangers visszavette a vezetést. A találkozó a játékrész közepén vett döntő fordulatot: az Islanders 1:55 perc alatt szerzett két gólt, amellyel meg is nyerte a találkozót.


Az igen kiegyenlített Atlantic csoportban az Islanders a negyedik helyről az elsőre léphetett fel ezzel a győzelmével, amely a nyolcadik volt a szezonban, míg a Rangers tizenötödik találkozóján a hetedik vereségét húzta be.

Az Atlanta-Washington mérkőzésen Kovalcsuk a 27. percben a hazaiakat juttatta előnyhöz, de a vendégek a 45. percben Nylander révén egyenlítettek. A találkozót White 61:34 percben szerzett gólja döntötte el.

A két cseppet sem acélos gárda - a találkozó előtt öt-öt győzelemmel, valamint kilenc-kilenc vereséggel álltak - ütközetét követően a Capitals szezonbeli első túlórás vereségét jegyezhette fel, míg a Thrashers hatodszor tudott nyerni, de hazai pályán csupán másodszor.

Ottawában a játéknap legsimább győzelmét aratta a házigazda Senators a Toronto ellen. A vendégek már négygólos hátrányban voltak, amikor a második felvonás hajrájához érve Antropov a becsületgóljukat megszerezte. A zárószó azonban így is a hazaiaké volt.

A Senators kapujában Gerber 30 lövést hatástalanított, míg a torontói Toskala a 29 percben - 13 lövés, négy gól - átadta a helyét a nálánál lényegesen több koronggal találkozó - nyolc lövés, egy gól - Raycroftnak.

Nem tört meg tehát az ottawai lendület, a ligaelső Senators tizennegyedik találkozóján a tizenharmadik győzelmét aratta, mérlegüket eddig csupán egyetlen árva hazai vereség csúfítja.

Nem úgy a Torontóét, amely hetedszer kapott ki a rendes játékidőben, de van már nekik három túlórás is feljegyezve.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 32. JÁTÉKNAP:
New York Islanders - New York Rangers 3-2
Atlanta Thrashers - Washington Capitals 2-1 – h.u..
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 5-1
2021.03.02 18:05:54

Jégkorong H. Á.

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2020–2021-es kiírásának rájátszásbeli adatbankja.

2021.02.08 23:16:42

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A magyar csapat a világon a 7., Európában az 5. lett, s ezzel az összegzés szerint »pontosan azt a helyet jelölte ki magának, amelyet – reálisan! – megérdemelt«. A nyolc nap alatt a hat mérkőzés »olyan erőkifejtésre kényszerítette a résztvevőket, ami közel jár az emberfölöttihez«.

2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.

2020.11.04 21:24:27

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY.   Ilyen kalibert megnyerni a hokinknak hatalmas fogás.

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.