Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.21 23:12 Frissítve: 2023.02.18 00:02

Jégkorong, ob I: tíz gólt lőtt, de csak hárommal nyert az FTC-NZ

Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság alapszakaszában nem aprózták el az FTC-Érsekújvár - Alba Volán összecsapás résztvevői a dolgokat, hiszen a két gárda játékosai összesen tizenhét gólt szereztek, a hazaiak tíz, a vendégek hét alkalommal voltak eredményesek.

Az első harmad, majd a második felvonást követően is eldöntetlenre állt a találkozó, ám a befejező részt és így a mérkőzést is, három góllal nyerték a vendéglátók. Döntőnek bizonyult, hogy a vendégek az utolsó felvonásban öt kétperces kisbüntetést és egy tízperces fegyelmit kaptak, ezzel az előnnyel jól gazdálkodtak a hazaiak.
A találkozó első harmadában a hazaiak kétszer vezettek, de a vendégek kétszer egyenlítettek.

A második felvonásban a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, előbb 3-2-re, majd 4-3 és 5-3-ra is elhúztak, de a ferencvárosiak kétgólos hátrányukat is le tudták dolgozni, sőt, ismét átvették a vezetést. A hazaiaknak 5:11 percre volt szükségük a három találathoz.

Miután a fehérváriak újfent egyenlítettek – a találkozón már másodszor emberhátrányból voltak eredményesek -, a harmadik harmadban 6-6-ról vágott neki a két együttes.

Majd tízpercnyi játékot követően nem változott az eredmény, akkor kettős emberelőnyből vezetést szerzett a Ferencváros, majd öt percen belül további két góllal tulajdonképpen eldöntötte a találkozót.

A vendégek közül Németh Péter négy gólt szerzett, amellyel a mezőny legeredményesebbje tudott lenni, ráadásul a fehérváriak két emberhátrányos találata is az ő nevéhez fűződik.

OB I, ÉLVONALBELI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ:

FTC-ÉRSEKÚJVÁR - ALBA VOLÁN SC 10–7 (2–2, 4–4, 4–1)
Pesterzsébet, 300 néző. V: dr. Nyeste G., Kincses G., Juhász g.
FTC: Szőke – Székely-Mádai (1), Nagy L. (1), JÁNOSI 3 (1), Hoffmann 1, Szappanos(1), Bontovics (1), Serdült, Krisztu 1 (1), Schellin 1 (1), KISS G. 2 (3), Kuchta, RASOVSZKY (1), BUZÁS 1 (2), Fekecs, Kordisz (1), VÍGH 1, Kling, Molnár Á., Simon (1), Nyerges, Sájevics (kapus). Edző: Pindák László
ALBA VOLÁN: BÁLIZS – Maklári, Kiss-Juhász (1), NÉMETH P. 4, Németh Á. (1), TÓTH A. 2 (1), Balogh B., Ábrahám, Roczanov, Harmati, Szűcs G. (1), Horváth D., Somogyi, Bíró, Németh N. Barabás 1, Ozsváth Á., Galsi. Edző: Kóger István
Kiállítások: 18 perc, ill. 26 perc+10 perc fegyelmi (Balogh)
MESTERMÉRLEG
Pindák László: A győzelemhez gratulálok, de szakmailag óriási hiányosságok maradtak bennem. Remélem tanulunk a hibáinkból, a közönségnek köszönöm a bíztatást.
Kóger István: Ez a fiatal csapat ezt a csihi-puhi hokit három harmadon keresztül még nem bírja, de gratulálok nekikm mert két harmadig az eredményt is tartani tudtuk, három harmadiig pedig méltó ellenfelei tudtunk lenni a Ferencvárosnak.
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.