Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.21 00:24 Frissítve: 2023.02.10 08:32

Jégkorong, ob I: csíki sikerek, a HC a Volánt, az SC a Dab-ot verte

Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság alapszakaszában csütörtökön mindkét csíki együttes győzni tudott: az SC szerdai vereségét kijavítva három góllal verte a dunaújvárosiakat, míg a HC Székesfehérváron hét gólt lőve, egyet sem kapva bizonyult jobbnak az Alba Volánnál.

Az első harmadban teljesen egyenrangú partnere volt a legjobbjait már nélkülöző, így csak a farmcsapatával pályára lépő Alba Volán a rutinosabb csíkaiknak.
Mindössze tíz percet bírt ki kapott gól nélkül a 18 éves átlagéletkorú fehérvári gárda, ám így is több ígéretes helyzetet puskáztak el a Kóger-tanítványok.

Az első szünet után aztán végérvényesen eldöntötte a HC a meccset, egy percen belül kétszer kihasználták a hazai védelem megingását, így innentől már csupán a gólkülönbség nagysága volt kérdéses.

A szerdai mérkőzést büntetőpárbajban megnyerő dunaújvárosiak a második harmad végén még döntetlenre álltak, ám aztán a hazaiak három találattal hozták a zárórészt, így megnyerték a mérkőzést.

OB I, ALAPSZAKASZ:

ALBA VOLÁN - HC CSÍKSZEREDA 0–7 (0–2, 0–2, 0–3)
Székesfehérvár, 100 néző. V:Halassy, Haszonits, Márkus
ALBA VOLÁN: Meretei – Galambos, Barabás, Roczanov, Feil A., Szűcs, Maklári, Horváth D., NÉMETH P., Németh Á., Tóth A., Balogh B., Somogyi, Gazdag, Németh N., Ábrahám, Ozsváth, Bíró G., Somos, Vörös, Borostyán. Edző: Kóger István
HC CSÍKSZEREDA: Polc – SCIBRAN 1 (1), Blanar, Antal Zs. 1, Szabó I. (1), MIHÁLY (2), Kramny (2), HARABIN (3), PETRES 2, KOVAC 3 (1), Bosak, Malinka, Solti, Molnár Zs., Péter L. (1), Lőrincz, Szőgyör, Bíró O., Bálint , Virág. Edző: Lubomir Rohacik
Kiállítások: 14 perc illetve 14 perc
MESTERMÉRLEG:
Kóger István: Sajnálom a nagy gólarányú vereséget, pörgős mérkőzéset játszottunk, sajnos a helyzetkihasználásunk rossz volt, sok egyéni hibát követtünk el, a játék képe lapján szorosabb is lehetett volna.
Lubomir Rohacik: Tudtuk, hogy gyengébb ellenfelünk lesz a mai, mint a keddi, ezért előre felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy nincs előre lefutva ez a mérkőzés. Sokat kínlódtunk, mire meglett ez a gólkülönbség.
SC CSÍKSZEREDA-DAB-EXTRA.HU 6-3 (1-1, 1-1, 4-1)
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.