Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.04 21:24 Frissítve: 2023.01.29 09:49

A triplázó Gröschl Tamás vezérletével nyert a bajnoki címvédő

Harmadszor találkozott egymással a két csapat, ám ezen a mérkőzésen a válogatottakkal telitűzdelt Volán nem engedte ki kezéből a győzelmet, megérdemelten nyert az idegesen játszó csíkiakkal szemben. A fehérvári diadalból elévülhetetlen érdemeket szerzett Gröschl Tamás, aki háromszor is eredményes volt.

Gröschl Tamás háromszor villant
NS-archív
Gröschl Tamás háromszor villant
A két gárda zsinórban harmadik összecsapásán ismét a „farmcsapatát” küldte jégre a Volán, igaz némileg erősebb összetételben a vasárnapi meccshez képest. Ez meglátszott a hazaiak játékán is, ugyanis a válogatottakból álló első soruk játéka nem ízlett a vendégeknek.
Igaz, a 4. percben még ők a Sportclub vezetett, ám ezt hamarosan Gröschl Tamás formás akció után kiegyenlítette. A folytatásban előbb Hegyi Ádám lövése zúgott el centiméterekkel a keresztvas felett, majd a túloldalon Budai Krisztián babonázta meg Moldován Ervint, aki egyedül vezethette kapura a pakkot. Kiegyenlített volt a találkozó, bár a harmad közepén erősen szorongatott a Sportclub – eredménytelenül.

Majd válaszul a 33. percben az emberhátrányban levő Volán Gröschl találatával a vezetést is megszereztem majd ugyanő tovább növelte a hazai előnyt.

Még született mindkét oldalon egy-egy találat, de ez már nem változtatott azon, hogy ezen az estén a Volán győzelme megérdemelt volt.

”Gratulálok a csapatnak, éles, kritikus helyzetekben jól döntöttek, míg Budai Krisztián a kapuban tartotta a gárdában a lelket” – mondta Kóger István a mérkőzés után.

”Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, bár a fegyelmezetlenségek rányomták a bélyeget a csapat játékára, sajnos a bírói tévedésekkel nem tudtunk mit kezdeni a végén” – értékelt Gál Sándor.

JÉGKORONG OB I, 3. FORDULÓ

ALBA VOLÁN - SPORTCLUB CSÍKSZEREDA 4–3 (1–1, 1–0, 2–2)
Székesfehérvár, 200 néző. V: Németh M., Baros, Haszonits
ALBA VOLÁN: BUDAI – SVASZNEK (1), MAJOROSS (1), Fodor 1, GRÖSCHL 3, Vaszjunyin, Barabás, Borostyán, Sofron, Feil A., HEGYI (1), Galambos, Horváth Á., Maklári, Németh Á., Tóth A., Somogyi, Kiss-Juhász, Roczanov, Szűcs, Gazdag
Vezetőedző: Kóger István
CSÍKSZEREDA: Kozuch – Poznik, Duda (1), Misal 1, Filip (1), SÁNDOR (1), Antal I., Adorján, Szőcs Sz. 1, Hozó, MOLDOVÁN, Kósa, Papp Sz., Ordzovensky 1, Carsky, Kavulic, Szőcs E., Sprencz, Péter, Zerkula, Zsók
Vezetőedző: Gál Sándor
Kiállítások: 14 perc illetve 16 perc + 10 perc fegyelmi (Misal, Filip) + végleges fegyelmi (Adorján) + végleges kiállítás (Poznik, Filip)
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.