Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.27 09:56 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Egy gól is elég volt a Detroitnak rossz sorozata megszakításához

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság 164. játéknapján a Detroit Red Wings egy góllal legyőzte az Anaheim Ducks gárdáját. A Joe Louis Arenában rendezett összecsapás hőse Dominik Hasek a hazaiak kapusa volt. A cseh hálóőr a kapujára irányuló összes lövést hárította, s ezzel megszerezte karrierje 75. shutoutját.

Chris Kunitz (fehérben) sem tudott tújárni Hasek eszén
Chris Kunitz (fehérben) sem tudott tújárni Hasek eszén
Mindössze egy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság legutóbbi játéknapján. Az viszont két, nem akármilyen csapat rangadója volt!

Az utóbbi napokban gyengélkedő Detroit fogadta az Anaheim gárdáját. A Red Wings a találkozó előtt sorozatban négyszer szenvedett vereséget, igaz utolsó három mérkőzésen mindössze egy-egy góllal maradt alul aktuális riválisával szemben.

Ezúttal azonban Markovék nyertek minimális különbséggel.

A mérkőzés egyértelmű hőse a 25 védést bemutató Dominik Hasek volt, aki kapott gól nélkül „hozta le” a találkozót. A cseh kapusnak ez volt a hetedik shutoutja ebben az idényben, emlékezetes pillanatokban gazdag karrierje során pedig a hetvenötödik.

Mathieu Schneider a detroiti csapat védője nem lepődött meg Hasek kiemelkedő teljesítményén.

„Csak azt csinálta, amit mindig is szokott. Mindig megadja nekünk az esélyt, hogy megnyerjük a mérkőzést” - szólt a védő értékelése a találkozó után.

Schneidernek egyébként elévülhetetlen szerepe volt a győzelem kiharcolásában. A második harmadban ő és Tomas Holmstrom készítette elő a mindent eldöntő találatot, amit végül Pavel Dacjuk szerzett.

Győzelmével a Red Wings ismét beérte a Nyugati konferencia élén a Nashville Predators gárdáját. Mindkét csapatnak 103 pontja van, és biztos playoff résztvevő.

Érdekesség, hogy a Detroit megszakítás nélkül tizenhatodszorra jut be a rájátszásba, ez jelen pillanatban a leghosszabb sorozat az észak-amerikai profi sportok között. A második helyen – sorozatban 12 rájátszásba jutással – a New York Yankees baseball csapata áll.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 164. JÁTÉKNAP
Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 1-0
2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.

2020.11.04 21:24:27

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY.   Ilyen kalibert megnyerni a hokinknak hatalmas fogás.

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.