Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.12 23:01 Frissítve: 2023.01.27 09:13

Ezúttal nem kegyelmeztek Ancsinék, a harmadik mérkőzés dönt

Sima, 8-2-es győzelmet aratott az Újpest csapata a Borsodi Jégkorongliga harmadik helyéért folytatott párharc második mérkőzésén a Csíkszereda ellen. Miután az első mérkőzésen a csíkiak nyertek az összesítésben 1-1-re módosult az állás. A két győzelemig tartó csata mindent eldöntő harmadik mérkőzését kedden rendezik.

Peterdivel (lilában) nem bírtak a Csíkszereda játékosai
Peterdivel (lilában) nem bírtak a Csíkszereda játékosai
A vasárnapi meglepetés szagú 4-2-es győzelmet követően, ma szintén a Megyeri útra látogatott a Csíkszereda együttese, ahol a két győzelemig tartó bronzcsatában ezúttal is az Újpest volt az ellenfele.

Az elvesztett bajnoki elődöntő után kissé csalódott lilák ezúttal szemernyi esélyt sem adtak romániai ellenfelüknek.

A 17. percben már négy gól volt a hazaiak előnye, köszönhetően Peterdi Imre játékának. A kitűnő csatár tizenkét perc alatt mesterhármast szerzett. A „maradék” egy gól pedig Vladimir Dubek nevéhez fűződik.

Az első harmad vége előtt Sándor Szilárd ugyan szépített, de a mérkőzés már ebben a korai szakaszban eldőlt.

A középső játékrész gondoskodott arról, hogy a legvérmesebb csíki szurkolók se reménykedjenek abban, hogy kedvenceik megszerzik idénybeli második sikerüket az esélyesebb Újpest ellen.

Ebben a harmadban a lilák szintén három góllal bizonyultak jobbnak riválisuknál. Miután Rencz Dániel, Horváth András és Jozef Voskar találataira nem érkezett válasz a másik oldalról, 7-1-es állással készülhettek a csapatok a befejező játékrészre.

A záró harmadot aztán döntetlenre hozta a két együttes. A hazai oldalon Szirányi Bence míg a vendégeknél Ilavsky Slavomir talált be, kialakítva a 8-2-es végeredményt.

Említést érdemel még, hogy Peter Misal a 47. percben végleges fegyelmi büntetést kapott, és hasonló sorsra jutott a lefújás után Antal István is.

A harmadik, egyben mindent eldöntő találkozót kedden 19 órakor rendezik, ugyancsak Újpesten, de már a Csíkszereda pályaválasztásával.

BORSODI JÉGKORONGLIGA

BRONZCSATA, MÁSODIK MÉRKŐZÉS:
ÚJPESTI TE - SC CSÍKSZEREDA (romániai) 8–2 (4–1, 3–0, 1–1)
Megyeri út, 200 néző. V: Kincses G., Gebei P., Nagy A., Bedő
ÚJPEST: GONDA – Krulis (1), Rencz 1, Virág (1), Dubek 1 (2), Voskar 1, Horváth A. 1 (2), Szirányi 1 (2), Ladányi (2), PETERDI 3, Gergely Cs. (2), Sprencz, Szajbert K., Szajbert P., Papp V. (1), Borbás (2), Rusznyák Sz., Coleman, Fekecs, Buzás, Markó. Edző: Ancsin János, Baróti Zsolt
CSÍKSZEREDA: Kucera – Strapko (1), Valko, Sándor Sz. 1, Filip (1), Misal, Nagy I., Szőcs E., Moldován, Tankó, Szőcs Sz., Kósa, Papp Sz., Kavulic, Ilavsky 1, Elekes, Antal I., Zerkula, Zsók, Antal L. (kapus). Edző: Gál Sándor
Kiállítások: 18 perc, ill. 22 perc+10 perc fegyelmi (Filip, Tankó)+végleges fegyelmi (Misal, Antal L.)
A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Ancsin János: – Az első harmad olyan volt, mint hétfőn, azzal a különbséggel, hogy most négy eggyel jöttünk le a jégről, és nem nulla nullával.
Gál Sándor: – A gyenge első harmad után éreztük, hogy nem tudunk fordítani, és nem erőltettük.
2023.11.29 17:21:57

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel elhangzott az első bumm, amelyet újabbak követtek, miután Constantine-nak a Gyergyói HK elleni találkozón való „hivatalosított” jelenlétére a Magyar Jégkorongszövetség villámgyorsan reagált: hivatalos személy jogosulatlan szerepeltetése miatt három pont levonással és háromezer eurós bírsággal sújtotta a Csíkszeredát. Hogy mire vonatkozik a perdöntő indok? Olyan büntetésre, amelynek Európára – és ezzel az Erste Ligára – érvényessége egyelőre vitatott.

2023.11.27 19:06:05

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Közöttük Sárközy Tamás jogászprofesszort (1940–2020), a szövetség későbbi, korszakos elnökét. Rajongója volt a jégkorongnak, egész nap ott volt a csarnokban, még vizsgáztatott is, fél szemmel a játékot figyelve. Enyhébben osztályzott, mint egyébként, csak akkor keményített be, amikor látta, hogy a hallgató teljesen tudatlanul arra épített, hogy egy hokimeccs alatt mégse kaphat elégtelent...

2023.11.03 14:34:00

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sárközy Tamás-emléktornával kezdi meg az új szezont a magyar férfi jégkorong-válogatott.

2023.10.16 23:56:56

Jégkorong nemzetisport.hu

A Szuperkupa-győztes FTC az Erste Ligában és a Kontinentális Kupa D-csoportjában is háromszor nyert.

2023.10.05 12:33:36

Jégkorong nemzetisport.hu

Vasárnap az FTC és a Brassó mérkőzésével kezdődik meg az egész hónapon át tartó eseménysorozat.