Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.31 11:54 Frissítve: 2023.02.07 22:47

Kiharcolta a hetedik meccset a Buffalo

Az észak-amerikai profi jégkorong liga (NHL) keleti döntőjében a Buffalo hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Carolina együttesét, így a hetedik mérkőzésen dől el, ki lesz az Edmonton Oilers ellenfele a Stanley Kupáért.

Adam Mair (fent), és Frantisek Kaberle csatája is jelezte, mekkora harc folyik a nagydöntőbe kerülésért
Adam Mair (fent), és Frantisek Kaberle csatája is jelezte, mekkora harc folyik a nagydöntőbe kerülésért

A magyar idő szerint ma hajnali mérkőzés előtt a Carolina Hurricanes 3-2-re vezetett összesítésben a Buffalo Sabres ellen, így ha megnyerte volna a New York állambeli hatodik mérkőzést a Keleti-főcsoport döntőjében, akkor a Canes került volna a nagydöntőbe.

Szavazás

Ki lesz az NHL bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Ehhez képest már az ötödik percben jelezték a hazaiak, hogy bizony ők is pályáznak a legjobb keleti csapat címre – és a Stanley Kupára is, - ugyanis ekkor Jean-Pierre Dumont lőtte a hálóba a korongot Daniel Briere passza után.

Az első harmadban a gól után is a Sabres játszott fölényben, amit az bizonyít a legjobban, hogy tizennégyszer lőttek kapura a vendégek ötjével szemben.

A második játékrészben a kapura lövések tekintetében, kiegyenlített játék folyt a jégen, de újabb találatot egyik csapat sem szerzett. A Buffalo tízszer próbálkozott, míg a Hurricanes kilencszer.

A harmadik felvonásban a hazaiak már-már azt hihették, hogy hatvan perc után győztesen vonulhatnak le a jégről, azonban az ötvenhetedik percben Stillman-Cullen-Hedican összjáték után az utóbbi mattolta a Sabres huszonöt éves hálóőrét, Ryan Millert. A ligában a harmadik évét töltő kapus, egyébként ezen a meccsen huszonötször állította meg a vendégek támadását.

Cam Ward a hosszabbításban szerencsétlen gólt kapott
Cam Ward a hosszabbításban szerencsétlen gólt kapott
Ezek után jöhetett a hosszabbítás, de ugorjunk is enne rögtön az ötödik percére, amikor Doug Weight kiállítása miatt emberelőnyben játszhattak a hazaiak. Ekkor a mérkőzés hőse, Daniel Briere lőtte el a pakkot a bal oldali kör széléről, ami megpattant egy védőn, és túljutott Cam Ward kesztyűjén és utat talált a Carolina kapujába.

„Gondoltam ellövöm a korongot, hátha a kapusról kipattan, és azt valamelyik csapattársam a hálóba üti – mondta Briere, a hazaiak centere – Ekkor láttam, hogy a gólt jelző lámpa kigyulladt, s azt is, hogy a szurkolóink felpattannak a székeikből. Nagyszerű érzés volt, bár azt nem láttam, ahogy a pakk a kapuba jut.”

A Buffalo ezzel a találattal 3-3-ra módosította összetettben az állást, és kiharcolta a hetedik mérkőzés lehetőségét, azonban nem lesz könnyű dolga Lindy Ruff csapatának, ugyanis a mindent eldöntő találkozót a Carolina otthonában rendezik magyar idő szerint pénteken hajnalban.
NHL, RÁJÁTSZÁS, KELETI DÖNTŐ, HATODIK MÉRKŐZÉS:
BUFFALO SABRES - CAROLINA HURRICANES 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 2-1)
Gól: Dumont (4:56, 1:0), Hedican (56:07, 1-1), Briere (4:22 – hossz., 2-1)
2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.