KRASZ EMILnyomtatott 2006.05.25 12:06 Frissítve: 2023.01.29 03:50

Daniele Briere döntött

Az NHL, az észak-amerikai jégkorongbajnokság rájátszásában, a Keleti-főcsoport döntőjében a Buffalo Sabres összesítésben 2-1-s előnyre tett szert, miután hazai pályán egy góllal jobbnak bizonyult a Carolina Hurricanes együttesénél. Hiába vezetett a vendégcsapat és lőtte a mérkőzés utolsó két gólját, közben négyet kapott így végül hátrányba került a négy győzelemig tartó párharcban.

Hecht és Miller (mindkettő Buffalo) nyugtázza: ez is megvan
Reuters
Hecht és Miller (mindkettő Buffalo) nyugtázza: ez is megvan

NHL-RÁJÁTSZÁS, KELETI-FŐCSOPORT

DÖNTŐ, HARMADIK MÉRKŐZÉS:
Buffalo Sabres Carolina Hurricanes 4-3 (1-1, 3-1, 0-1)
Az állás: 2-1 a Buffalo javára

Gólszerzők: Drury (19:30), Briere (21:02, 28:28), Kotalik (32:55), ill. Stillman (14:07, 48:18), Staal (55:52)

A mérkőzés legjobbjának a kétgólos – a rájátszásban már hétnél tartó – Daniel Briere-t választották, aki 1-1-s állásnál a második játékrészben tulajdonképpen egymaga eldöntötte a találkozót. Az első gólt emberelőnyős szituációból szerezte – csiki-csuki végén egy lecsorgót lőtt a kapuba -, a másodikat viszont akcióból: félpályánál történő korongszerzést követően a magkapott passzal ziccerben lépett ki és lőtte ki a bal felsőt.

Szavazás

Ki lesz az NHL bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
„Nem játszottunk jól” – értékelt önkritikusan a találkozót követően a mérkőzés legjobbja.

A találkozó 15. percében egy gyors vendégkontra végén egy baloldalról belőtt passzt még Stillman ütött középen, közelről Miller hálójába. Majd jött egy távoli, harmad vonalról lőtt hazai gól és már említett két Briere-találat.

A 33. percben a vendégek saját harmadukban vesztettek korongot a palánk mellett, középen három hazai támadó is fellépett a beadásra várva, közülük Kotalik lövése talált utat a Ward hálójába. A vendégek a gól után kapust cseréltek: Gerber állt a ketrecbe, akinek ezt követően a hátralévő kevesebb mint 26 perc alatt mindössze hét lövést kellett hatástalanítani – igaz köztük abszolút ziccereket is -, amit sikerrel meg is tett.

A hazai háló érintetlenségéért leginkább felelős Millert bezzeg foglalkoztatták a háromgólos hátrányba került vendégek rendesen: tucatnyi lövést küldtek a kapujára a mérkőzés befejezéséig. Végül Stilmann – már másodszor – egy kipattanót kotort be közelről és Staal is betalált, utóbbi emberelőnyös szituációból szintén egy kipattantót vágott be, igaz ő nyolc méterről.

„Folytatnunk kell tovább a kemény munkát, igenis maradt esélyünk a továbbjutásra, nem adjuk fel a párharcot” – ez már a találkozó utolsó góljának, Staalnak a véleménye, aki a rájátszásban már hat gólnál tart.

A Stanley-kupa másik elődöntője – Edmonton-Anaheim összesítésben 3-0 – akár ma el is dőlhet, az utóbbi hetekben látottak alapján az Olajosok ma nyerhetnek az Óriáskacsák ellen, és így 1990 után ismét nagydöntőt játszhatnak.

A Buffalo-Carolina párharcban a végkifejlettől még messze vannak, ám a Sabres könnyen közelebb kerülhet álmai beteljesüléséhez, ha a péntek esti találkozón is győzni tud és összesítésben 3-1-s előnyre tesz szert.

A Buffalo az idei rájátszásban a Flames 7-1-s legyőzését követően nyolcadik találkozóját játszotta le, érdekesség: mindannyiszor egy gól döntött.

Ebből hatszor győztek – háromszor a hosszabbításban -, kétszer pedig vereséget szenvedtek. Nagy küzdők…
2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.