Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu 2010.08.19 10:35 Frissítve: 2015.03.13 01:36

Megvan a második magyar aranyérem!

Kapás Boglárka 200 méter pillangóúszásban szerzett győzelme után Dudás Eszter a triatlonosok csapatversenyében nyerte meg Magyarország második aranyérmét a szingapúri ifjúsági olimpián. A délelőtt folyamán Fertig Fruzsina és Töreky Balázs is döntőbe jutott kalapácsvetésben, az uszodában három magyar érdekeltségű számból egyben – a lányok 4x100 méteres gyorsváltójában sikerült a fináléba jutás. Babos Tímea elvesztette a tenisztorna lánygyesének bronzcsatáját a szlovák Jana Cepelovával szemben, párosban pedig az elődöntőben kaptak ki belga partnerével egy kínai kettős ellen.

Dudás Eszter (bal oldalon) és az Európa 1-es csapat - a boldog győztesek (Fotó: www.mob.hu)

 

TRIATLON

A triatlonversenyek utolsó napján a váltók versenyeit rendezték Szingapúrban. Egy csapatot két lány és két fiú alkotott. Mini távon úszásban 250 métert, kerékpározásban 6.6, futásban 1.6 kilométert  tettek meg. Európa 1-es számú csapatával Dudás Eszter megszerezte a magyar csapat második szingapúri aranyérmét.

Dudás a portugál Miguel Valente Fernandesszel, az izraeli Fanny Beisaronal és az osztrák Alois Knabllel szerepelt az Európa 1-es elnevezésű kvartettben, mely olimpiai aranyérmet nyert.

„Dudás Eszter csapata eleinte a harmadik helyen állt, majd feljött a második pozícióba és végül az osztrák fiú a célegyenesben elképesztő hajrával elsőként hozta be Eszter csapatát hatalmas lendülettel szakítva át a célszalagot! Óriási hangulat és kiváló eredmény, pedig mindenki az óceániai csapat győzelmére fogadott mivel a fiú egyéni győztes ebben a váltóban szerepelt és mindenki tőle várta a győzelmet." – mondta el Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának.

Európa 3-as együttesében kapott helyet a másik magyar versenyző, Hankó Gábor. Ez a gárda hatodik helyezést szerzett a tizenöt csapatos mezőnyben.

IFJÚSÁGI OLIMPIA – SZINGAPÚR 2010
A Nemzeti Sport Online külön rovatában megte- kinthetik sportolóink részletes adatlapját, a magyar érdekeltségű versenyek programját és az eseményről szóló írásainkat.

ATLÉTIKA

Atlétikában a délelőtti programban szerepelt a lányok és a fiúk kalapácsvetésének selejtezője. A fiúknál Töreky Balázs a negyedik, a lányoknál Fertig Fruzsina a nyolcadik eredményt érte el, ezzel mindketten bejutottak a hétfői fináléba.

Töreky Balázs kétszer is 70 méter fölött dobott, legjobban második kísérlete sikerült, ekkor 71.30 méterre szállt a kalapács. Ez a selejtező negyedik helyére volt elég.

Fertig Fruzsina két sikeres dobást mutatott be és a nyolcadik helyen jutott döntőbe 53.90 méteres eredménnyel.

ÚSZÁS

Az uszodában három számban izgulhattunk magyar továbbjutásért, ez azonban csak a lányok 4x100 méteres gyorsváltójának sikerült. A Kapás Boglárka, Ambrus Diána, Olasz Anna, Bucz Ágnes összetételű váltónk 3:67.34-es időeredménnyel jutott be a délutáni döntőbe.

A fináléban az első úszónk, Bucz Ágnes még a negyedik helyen váltott, de utána sajnos a nyolcadik helyre esett vissza a magyar váltó. Kapás Boglárka révén egy pozíciót sikerült javítani, így végül a hetedikek lettek a mieink. A számot Kína nyerte. A délutáni döntőket a helyszínen izgulta végig a négyszeres olimpiai és hatszoros világbajnok orosz úszólegenda, Alekszandr Popov.

 

 IFJÚSÁGI OLIMPIA, ÚSZÁS
LÁNY 4x100 MÉTER GYORSVÁLTÓ
1. Kína (Liu, Baj, Wang, Tang) 3:46.64
2. Németország (Reinhold, Kalla, Baumert, Rathsack) +2.38
3. Kanada (Delmar, Van Beilen, Nicol, Earp) +2.48
4. Ausztrália +5.17
5. Brazília +6.22
6. Egyesült Államok +7.62
7.  MAGYARORSZÁG +9.78
8. Szingapúr +13.79

 

 

Ambrus Diánának egyéniben nem ment ilyen jól, 100 méter pillangón saját futamában a hetedik helyen ért célba 1:04.14-es eredménnyel, ezzel nem jutott be a középdöntőbe.

A fiúk 100 méteres gyorsúszásának középfutamában Bernek Péter 51.40-es időeredményt ért el, ami sajnos nem volt elég a középdöntőbe jutáshoz.

KERÉKPÁR

Kéri Zsófia a 16., Szoboszlai Patrik a 18. helyen zárta a selejtezőket a BMX versenyen. A továbbiakban egyenes kieséses rendszerben küzdenek egymással a versenyzők.

Szoboszlai Patrik a negyeddöntőben ötödik lett saját futamában, és mivel csak az első négy helyezett juthat tovább, búcsúzott a további küzdelmektől.

TENISZ

BabosTímeának nem sikerült egyesben érmet szereznie, ugyanis a bronzmérkőzésen 6:2, 7:5-ös vereséget szenvedett a hetedik helyen kiemelt szlovák Jana Cepelovától.

A magyar lánynak párosban sem sikerült jól a mai nap, a belga An-Sophie Mestach oldalán vereséget szenvedtek egy kínai kettőstől az elődöntőben, így ott is a bronzért küzdhet a Grand Slam-győztes magyar.Babosék óriási küzdelemben maradtak alul, a meccs szuper tie-breakben dőlt el a kínai kettős javára.

 

IFJÚSÁGI OLIMPIA 
TENISZ
LÁNY EGYES, BRONZMÉRKŐZÉS
Jana Cepelova (szlovák)–Babos Tímea (magyar) 6:2, 7:5
LÁNY PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Hao Csen Tang, Sajsaj Zseng (kínai)–Babos Tímea, An-Sophie Mestach (magyar, belga) 3:6, 6:3, 10–7

 

2010.08.29 12:39:38

Ifjúsági olimpia

A magyar triatlonos csapatban aranyérmes, egyéniben 5. lett Szingapúrban, a vb-n az első tízbe kerülne.

2010.08.27 11:28:08

Ifjúsági olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint bámulatos volt a szervezés, de legközelebb a legjobbak részvételére is számít.

2010.08.26 12:12:18

Ifjúsági olimpia

A nem hivatalos éremtáblázaton ifjúsági olimpikonjaink az Egyesült Államokat is megelőzik.

2010.08.25 17:00:43

Ifjúsági olimpia

Sztorik Szingapúrból: ugrott a hercegnő, érmet nyert az első szaúd-arábiai női olimpikon.

2010.08.25 13:59:03

Ifjúsági olimpia

Szijj a 14. lett légpuskában • Nikl a 12., Bathó a 19. helyen végzett a tengeren.