Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu 2010.08.20 10:32 Frissítve: 2015.02.17 01:31

Dudás Eszter sporttörténelmet írt

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Dudás Eszter tegnap az Európa 1-es számú csapat tagjaként megnyerte a szingapúri ifjúsági olimpia triatlon csapatversenyét. Ezzel sporttörténelmi sikert ért el, hiszen a sportág első magyar ötkarikás bajnoka lett. Igaz, ez még „csak" ifjúsági olimpia, de a 14 és 18 évesek között a legjobbak képviselik hazájukat a játékokon. Dudás Eszter edzője érthető módon nagyon elégedett tanítványával.

Dudás Eszter a történelmi pillanatban (Fotó: www.mob.hu)

 

A triatloncsapatokat két lány és két fiú alkotta, és Dudás Eszter Európa 1-es számú csapatába került. Társai a portugál Miguel Valente, az izraeli Fanny Beisaron és az osztrák Alois Knabl voltak.

A verseny hatalmas küzdelemben dőlt el, Dudásék csapata csak az utolsó métereken vette át a vezetést: az osztrák Knabl nagyszerűen futott, ő hozta be az együttest az első helyre.

IFJÚSÁGI OLIMPIA – SZINGAPÚR 2010
A Nemzeti Sport Online külön rovatában megte- kinthetik sportolóink részletes adatlapját, a magyar érdekeltségű versenyek programját és az eseményről szóló írásainkat.

A magyar lány edzője, Kuttor Csaba – aki a sydneyi és a pekingi olimpián is részt vett – előzetesen reménykedett egy érem megszerzésében, de az arany még az ő elvárásait is felülmúlta. Eszter ráadásul olyan nemzetbeliekkel együtt nyert, akik nem tartoznak a triatlonsport elitjébe. Eddig az európaiak közül is leginkább az angolokról, a franciákról, a spanyolokról lehetett hallani, most viszont úgy tűnik, változik a helyzet.

„Mi tagadás, a fellegekben járunk. Kicsikből nagyok lettünk" – nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának Kuttor Csaba, Dudás Eszter trénere. Mint elmondta, a cél az volt, hogy Eszter egyéniben a legjobb európai legyen és Hankó Gábor is kontinensünk élmezőnyéhez tartozzon. Nos, a magyar lány valóban a legjobb lett egyéniben a földrészünkről, ezért is sorolták be az Európa 1-es csapatba.

„Eszter annak idején a futballt kedvelte. Alig három-négy éve pártolt a triatlonhoz, mert úgy érezte, hogy csapatsportokban mástól is függ a sikere. A triatlonban azonban minden a saját teljesítményén múlik" – mondta Kuttor Csaba, aki szerint aranyérmesünknek még az úszáson kell javítania, és akkor a londoni olimpián is ott lehet az indulók között, Brazíliában pedig már majd esélyesként versenyezhet.

Dudás Eszter nagyszerű csapatgyőzelme és az egyéni ötödik hely, valamint Hankó Gábor egyéni kilencedik, csapatbeli hatodik pozíciója jó előjel lehet a szeptemberi budapesti triatlon-világbajnokságra, ahol mindketten rajthoz állnak a juniorok versenyében.

2010.08.29 12:39:38

Ifjúsági olimpia

A magyar triatlonos csapatban aranyérmes, egyéniben 5. lett Szingapúrban, a vb-n az első tízbe kerülne.

2010.08.27 11:28:08

Ifjúsági olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint bámulatos volt a szervezés, de legközelebb a legjobbak részvételére is számít.

2010.08.26 12:12:18

Ifjúsági olimpia

A nem hivatalos éremtáblázaton ifjúsági olimpikonjaink az Egyesült Államokat is megelőzik.

2010.08.25 17:00:43

Ifjúsági olimpia

Sztorik Szingapúrból: ugrott a hercegnő, érmet nyert az első szaúd-arábiai női olimpikon.

2010.08.25 13:59:03

Ifjúsági olimpia

Szijj a 14. lett légpuskában • Nikl a 12., Bathó a 19. helyen végzett a tengeren.