Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu 2010.08.29 13:10 Frissítve: 2015.03.12 02:28

Dudás Eszter: Hihetetlen jó volt a hangulat!

Nagyszerűen sikerült az első ifjúsági olimpia a magyar sportolók számára, nem csoda, hogy mindenki vidáman szállt ki a buszból a Syma-csarnoknál, ahol a szülők és a sajtó képviselői várták a Szingapúrból hazatérő fiatal sportolókat. A magyar csapat hét arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet szerzett. A buszról leszállva Dudás Eszter triatlonos – aki csapatban aranyérmet szerzett, egyéniben ötödik lett – mosolygósan válaszolt a Nemzet Sport Online kérdéseire.

 

Dudás Eszter mosolygósan nyilatkozott az olimpiáról
(Fotó: Korponai Tamás)

„Mindenképpen pontot szerettem volna szerezni Szingapúrban. Ez sikerült, sőt olyan eredményt értem el, amellyel saját várakozásaimat is felülmúltam” – nyilatkozta Dudás Eszter, aki a vegyes csapatok versenyében a portugál Miguel Valente Fernandesszel, az izraeli Fanny Beisaronnal és az osztrák Alois Knablével aranyérmet nyert az első ifjúsági olimpián. A magyar lány ezzel sporttörténelmet írt, megszerezte ugyanis a magyar triatlonsport elő olimpiai aranyérmét (igaz még „csak” az ifjúsági olimpián).

„Társaimat, akikkel a vegyes csapatot alkottuk, eddig csak látásból ismertem, de szerintem nagyon jó ötlet, hogy különböző nemzetek sportolói együtt küzdenek a csapatversenyben. Ezt a felnőtt olimpiákon is be lehetne vezetni” – vélekedett Dudás Eszter, akinek véleményével Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is „egyetért”, ő is többször nyilatkozta, hogy szívesen látna ilyen versenyeket az olimpián.

„Nagyszerűen éreztem magam Szingapúrban, az olimpiai faluban hihetetlen jó volt a hangulat, ez az, ami leginkább megfogott a versenyeken kívül. Három hetet töltöttünk Szingapúrban, volt időnk kicsit körülnézni, az is remek volt” – mondta Dudás.

„A következő versenyem a budapesti világbajnokság, amelyet szeptember második hétvégéjén rendeznek. Ott célom, hogy az első tízben végezzek. Aztán jöhet egy kis pihenés” – tekintett előre a 18 éves triatlonos.

A magyar triatlonos lányon kívül két aranyérmes úszónk, Kapás Boglárka és Biczó Bence is elmondta élményeit a Nemzeti Sport Online-nak:

VIDEÓINTERJÚ KAPÁS BOGLÁRKÁVAL ÉS BICZÓ BENCÉVEL
 

 

2010.08.29 12:39:38

Ifjúsági olimpia

A magyar triatlonos csapatban aranyérmes, egyéniben 5. lett Szingapúrban, a vb-n az első tízbe kerülne.

2010.08.27 11:28:08

Ifjúsági olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint bámulatos volt a szervezés, de legközelebb a legjobbak részvételére is számít.

2010.08.26 12:12:18

Ifjúsági olimpia

A nem hivatalos éremtáblázaton ifjúsági olimpikonjaink az Egyesült Államokat is megelőzik.

2010.08.25 17:00:43

Ifjúsági olimpia

Sztorik Szingapúrból: ugrott a hercegnő, érmet nyert az első szaúd-arábiai női olimpikon.

2010.08.25 13:59:03

Ifjúsági olimpia

Szijj a 14. lett légpuskában • Nikl a 12., Bathó a 19. helyen végzett a tengeren.