PSG: Mbappé három év alatt 630 millió eurót vihet haza – sajtóhír

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.10.24. 16:46
null
Kylian Mbappé történelmi összegért írhatott alá (Fotó: Getty Images)
A Le Parisien információ szerint Kylian Mbappé a labdarúgás történetének legjövedelmezőbb szerződését írta alá akkor, amikor tavasszal hosszabbított a Paris Saint-Germainnel – a francia válogatott csatár jelenlegi csapattársa, Lionel Messi 2017-ben kötött, 555 millió eurós kontraktusát múlhatja felül.

 

Ahogy májusban mi is megírtuk, Mbappé szerződést hosszabbított a Ligue 1 sztárcsapatával, a Paris Saint-Germainnel. A 23 éves támadó a spanyol Real Madrid ajánlatát visszautasítva maradt a párizsi csapatnál. Akkori hírek szerint a hároméves szerződéshosszabbításért cserébe 300 millió eurós aláírási pénzt és idényenként 100 millió eurós fizetést kap, továbbá beleszólhat csapata edzőkérdésébe és a játékoskeret alakításába is.

A francia lap most ismertette Mbappé szerződésének pontos részleteit. A fiatal labdarúgó a sportág történetének legjövedelmezőbb szerződését írta alá, egészen pontosan 630 millió eurós fizetést kaphat három év alatt. A szerződés két évre szól, valamint tartalmaz egy opcionális harmadik évet is.

A kontraktus három részre osztható. Mbappé bére idényenként 72 millió euró, az aláírási bónusz 180 millió euró, amelyet három évre lebontva kap meg, akkor is, ha otthagyja a francia együttest. Ezenkívül Mbappé 70 millió euró hűségbónuszt is kap, amely minden évben további 10 millió euróval emelkedhet.

A Marca azt írja, hogy Mbappé jelenlegi csapattársa, Lionel Messi még 2017-ben kötött hasonló szerződést a Barcelonával. A katalán együttes hasonló záradékokkal összesen 555 millió eurós szerződést kínált az argentinnak.

A szerződési részletek kiszivárgásának időpontja valószínűleg nem véletlen, ugyanis a sajtóhírek arról szóltak, hogy Mbappé elégedetlen, és akár már a nyáron távozna a Real Madridba. A hírt azonban a játékos és a madridi csapat edzője, Carlo Ancelotti is cáfolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik