Monaco: 17 éves srácért versenghetnek a gigaklubok

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.03.17. 16:43
null
Úgy fest, hogy Mamadou Coulibaly topcsapatban folytatja a pályafutását (Fotó: Monaco)
Az elmúlt napokban végeláthatatlannak tűnő híráradat foglalkozott azzal, hová igazolhat a Monaco U19-es csapatának 17 éves reménysége, Mamadou Coulibaly. A fiatalt – a teljesség igénye nélkül – az AC Milannal, az FC Barcelonával, a Juventusszal, a Manchester Cityvel, a Real Madriddal és a Tottenhammel is szóba hozták úgy, hogy a felnőttek között tulajdonképpen még be sem mutatkozott. 

 

A Defensa Central a Real Madridba várja az ifjú francia középpályást. A portál szerint a „királyi gárda” vezető játékosmegfigyelője, Juni Calafat talált rá a reménységre, akinek a francia klubbal kötött szerződése nyáron lejár. A honlap leszögezi, a klubban ugyanebben a pozícióban Eduardo Camavinga sokkal jár a fiatal honfitársa előtt, s megerősíti, hogy Mamadou Coulibaly ügynökei több másik sztárcsapattal, az FC Barcelonával, a Manchester Cityvel és a Tottenhammel is egyeztetnek.

Coulibaly értékét egyelőre nem határozta meg az erre szakosodott Transfermarkt. A „csodagyerek” egyetlen meccsen sem szerepelt még a felnőttek között, az U19-es francia bajnokságban 19 mérkőzésen 7 gólig jutott.

A thehardtackle.com azt írja róla, hogy ő Európa egyik legnagyobb reménysége. Megjegyzi, technikailag rendkívül képzett, pontosak a passzai és képes különböző szerepekben játszani a középpályán.

A Forbes szerint a tinédzser a Barcában folytatja pályafutását, a juvefc.com úgy véli, Coulibaly a Juventusban köthet ki, a sempremilan.com amondó, az AC Milan lehet a befutó, a si.com pedig a Manchester City és a Tottenham Hotspur érdeklődését is említi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik